Lärjungaskolan

Ansök nu

Lärjungaskolan

Örebro folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Ansökan öppnar: 1 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev samt rekommendationsbrev. Anvisningar för dessa finns i ansökningsformuläret.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Krister Petersson

Telefon: 070-101 69 71
E-post:
krister.petersson@orebrofolkhogskola.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 feb 2022

En skola för Jesus efterföljare. Jesus hade ingen bibelskola. Men han inbjöd människor att leva brevid honom. "Följ mig!", sa han och fortsatte gå. Jesus pratade inte bara om kärlek, han levde kärlek. Jesus radikala liv gällde inte bara det "andliga" livet , utan allt liv! Det är grunden för Götabros bibelskola - en skola för efterföljare. Vi tar rygg på Jesus mitt ute på Närkeslätten och följer tillsammans i hans fotspår, till en värld som är i desperat behov av Guds kärlek.

Vill du ge ett år av ditt liv till Gud, dina medmänniskor och - dig själv? På Götabro får du möjlighet att tränas, utvecklas, upptäcka dina gåvor och utmanas i ditt liv vidare med Jesus. Du kommer att lära dig praktiskt och konkret om lärljungaskap, tjänande och ledarskap. Om att möta den som är utsatt, den som har tappat hoppet och om att presentera ett ovanligt liv för vanliga människor. Götabro bibelskola är till för dig som vill ta nya steg. Via undervisning, djupdykningar i Bibeln, mentorskap och praktik vill vi ge dig möjlighet att bli en reflekterande praktiker som ser på världen med Jesu ögon.

Du väljer profilen pionjär, social eller ledarskap och under året möter du människor som vill dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa dig växa. Den största delen av vårterminen är praktik i församlingsmiljö någon stans i världen eller kanske inom någon organisation där du kan utvecklas vidare.

Skolan drivs i nära samarbete med bl.a. teen Challenge, EFK UNG och festivalen Frizon. Välkommen till Götabro, ta chansen att upptäcka vilken plan Gud har för ditt liv.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.gotabro.se/larjungaskolan