Allmän kurs för personer med funktionsvariationer

Bona folkhögskola


Ansökan stängd

Detta är kursen för dig med autismspektrumtillstånd (AST), ADHD eller en liknande funktionsvariation.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 300 kr/termin till litteratur, material och gemensamma måltider

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 18 dec 2020

Kontakt:
Mats Kindell

Telefon: 072-5806384
E-post:
mats@bona.nu

Här får du möjlighet att fokusera på det som just du är intresserad av, samtidigt som du får en bred gymnasiekompetens. Undervisningen är mer flexibel än i den traditionella skolvärlden, men det finns alltid hjälp att tillgå.

Vi läser samma ämnen som i andra allmänna kurser och vi arbetar ofta i temaform, där du har möjlighet att fokusera på det som intresserar dig. Det kan vara stora teman som ett helt land eller små saker som en kopp kaffe. Varje tema täcker naturkunskap, samhällskunskap, historia, geografi och religion. Övriga ämnen (svenska, engelska och matematik) läser vi som enskilda ämnen.

Anpassade studier

Vi arbetar med lugn, struktur och förutsägbarhet så att du alltid vet vad som händer och vad som är på gång. Du kan studera i din egen takt och få gott om hjälp från läraren, vilket gör det både roligare och lättare. Dessutom har vi varken läxor eller prov.

Det betyder att du alltid har en trygg grund att stå på här på Bona. Stegvis höjer vi kraven så att du blir bättre på att studera självständigt och målinriktat, för att förbereda dig på att studera vidare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du får gymnasiekompetens så att du kan läsa på universitet, högskola och yrkeshögskola. Många som går kursen får också en starkare tro på sig själva och vågar prova fler saker.