Grundkurs i medicinsk yoga och kundaliniyoga

Bona folkhögskola


Ansökan stängd

Detta är kursen för dig som är nyfiken på yoga och hur det kan användas för kropp och sinne. Kursen fokuserar på hälsa och välbefinnande och riktar sig både till nybörjare och de med mer erfarenhet.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 25%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 300 kr per termin

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 8 jan 2021

Kontakt:
Helene Bergström

Telefon: 072–5806375
E-post:
helene@bona.nu

Kundaliniyoga kallas ibland för hushållsyoga eftersom alla kan göra den, och för att den kan göras varsomhelst. Kursen står på kundaliniyogans tre ben: rörelse, andning och koncentration. Mycket fokus ligger på rörelse och andning, men innehållet anpassas också till gruppens önskemål.

Studietakten är på 25 procent och varje vecka är det en gemensam träff på Bona. Resten av tiden gör man själv övningar hemma och läser texter om övningarna som vi gör. Det hjälper en att bli mer medveten om vad som händer i kroppen, när man är i rörelse.

Varje deltagare utgår från sina förutsättningar och vi lär oss att lyssna in kroppens egna signaler. Kursen håller ett lugnt tempo och en inkännande atmosfär så att alla kan vara med.

Läraren är certifierad instruktör för kundaliniyoga och har själv hållit på med yoga sedan 1982.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När du är färdig med kursen efter ett år så har du verktygen du behöver för att hålla din kropp mjuk och stark, och för ett lugnare och mer stabilt sinne. Du känner dig trygg i att fortsätta själv med yoga, och du har även kunskaper om hur och varför yoga påverkar kroppen.