Kvinnokurs - allmän kurs för dig med svenska som andraspråk

Bona folkhögskola


Ansökan stängd
Kursen är för dig som är kvinna och har svenska som andraspråk. Syftet är att utveckla sin svenska, bli mer delaktig i det samhället och få bättre förutsättningar för att komma vidare i livet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år 1-6 terminer

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 300 kr/termin till litteratur, material och gemensamma måltider

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 18 dec 2020

Kontakt:
Johanna Lundqvist

Telefon: 072-5806385
E-post:
johanna@bona.nu

Vi utgår alltid från dina erfarenheter, så att du kan lära dig på det sätt som passar dig bäst. Precis som i andra kurser på Bona, så läser vi ofta i teman. Det är ett roligt sätt att lära sig om hur samhället fungerar (samhällskunskap) där du kan fokusera på det som du tycker är intressant.

Förutom samhällskunskap läser vi svenska, matematik, datorkunskap och naturkunskap. Det är viktigt att må bra och ha roligt för att kunna lära sig saker. Därför ingår också röst och rörelse, musik, skapande, friskvård och hälsa i kursen.

Vi arbetar ofta i mindre grupper och du får läsa, skriva och diskutera. Du får träna på att säga vad just du tycker, och uttrycka dina åsikter inför andra.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
När du är färdig med kursen så kan du mer svenska och vet mer om hur samhället fungerar. Vi tror också att du har fått idéer om vad du vill göra i framtiden, och att du vågar satsa på dig själv. Din tid efter kursen är viktig för oss, och vi hjälper dig gärna att göra en plan för framtiden. Kanske är det att läsa vidare på allmän kurs på Bona eller en annan utbildning, eller så kanske du vill skaffa en praktikplats eller ett arbete.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://bona.nu/kurser/kvinnokurs/