Textlabbet - kurs för dig med skrivprojekt - distans

Bona folkhögskola


Ansökan stängd
För dig som vill arbeta med ett skönlitterärt skrivprojekt en eller två terminer. Egen skrivtid och handledning via internet. Nätföreläsningar och författarchat. Allt i samarbete med aktuella författare.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 terminer

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande skrivarutbildning eller motsvarande samt textprov, 5-10 sidor.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 8 jan 2021

Kontakt:
Gertrud Hellbrand

Telefon: 0141-209580
E-post:
gertrud@bona.nu

Kursen är främst för dig som skriver manus till en roman, novell eller diktsamling men i undantagsfall tar vi även emot deltagare som skriver dramatik.

Kursen ger dig gott om egen skrivtid, och du får respons från både kursdeltagare och lärare. Vi arbetar i responsgrupper med 4-5 personer där vi läser varandras texter och ger konstruktiv kritik. Du skriver i 2,5 vecka och lägger sedan en vecka på att läsa en kurskamrats text. Därefter ger vi respons till varandra. Gruppens handledare ger individuell respons till var och en i gruppen.

Det mesta sker på nätet med nätsamtal och författarmöten, men vi har också fysiska möten här på Bona där vi kan prata med varandra direkt. Varje termin har två obligatoriska tvådagarsträffar.

Du ansöker med ett personligt brev och ett textprov på 5-10 sidor. Bifoga även personbevis, ditt högsta studieintyg och intyg från andra eventuella skrivarkurser som du gått. Det är en fördel om du har viss erfarenhet av att ge textkritik.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När kursen är klar har du kommit en god bit på vägen med ditt projekt, eller så är du rentav färdig. Kanske ännu viktigare är att du är säkrare på dig själv och ditt projekt. Nu är du redo för nästa stora kliv med ditt skrivande!