Fortsättningskurs i yoga

Bona folkhögskola


Ansökan stängd

Detta är fortsättningen på Grundkurs i medicinsk yoga och kundaliniyoga. Kursen är en fördjupning både inom teori och praktik och passar alla, oavsett ålder och kapacitet.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 25%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 300 kr per termin

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 13 jan 2020 - 5 jun 2020

Kontakt:
Helene Bergström

Telefon: 072-580 63 75
E-post:
helene@bona.nu

Kursens exakta innehåll varierar från termin till termin eftersom den tas fram i samspråk med deltagarna. Men fokuset är hela tiden på hälsa och välbefinnande och vi står på kundaliniyogans tre ben: rörelse, andning och koncentration.

Vi träffas en gång i veckan för att yoga tillsammans under ledning av Helene Bergström som är certifierad instruktör för kundaliniyoga. Mellan träffarna gör du övningar hemma och läser kurslitteratur, för att förbättra samspelet mellan teori och praktik. Syftet är att stärka banden mellan kropp och sinne och höja din medvetenhet om din hälsa.

När vi gör övningar så utgår du alltid från dina egna förutsättningar. Kursen hjälper dig att bli ännu bättre på att lyssna på kroppens signaler, och anpassa sig till dem.

Kursledaren Helene har lång erfarenhet av yoga och har en omtalad förmåga att få varje deltagare att känna sig trygg och sedd.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen pågår under ett år och när du är färdig så har du en välutvecklad förmåga för att motverka stress och krämpor med hjälp av olika yogatekniker. Du vet själv hur du ska göra för att hålla din kropp rörlig och stark.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://bona.nu/kurser/fortsattningskurs-i-yoga/