Allmän kurs - digitala spel och community manager

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Bona folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år 2 terminer
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Är du intresserad av digitala spel och spelkultur? Genom att kombinera behörighetsgivande studier i allmänna ämnen med den digitala spelkulturen får du en unik utbildning med spel i fokus.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 300 kr

Kontakt: Anneli Dahlqvist

Telefon: 070745362

E-post:
anneli@bona.nu

Det här är utbildningen för dig som vill läsa upp dina betyg och samtidigt lära dig om digitala spel och spelkultur. Alltså: den perfekta kombon för att bli klar med gymnasiet och lägga grunden för din karriär, kanske i spelbranschen som community mananger. Utbildningen är på ett år och väver samman allmänna ämnen, så som svenska, naturkunskap och matematik, med områden inom digitala spel och community management. Det kan exempelvis vara projektledning, att göra digitala events, skapa digitala upplevelser och jobba med community. En uppgift där detta vävs samman kan vara att skriva en uppsats om ett område i spelbranschen som en del av en svenskakurs, eller göra en eventbudget som en del av en matematikkurs. En viktig del i utbildning är diskussionerna kring sociala hållbarhetsfrågor och värderingsarbete i spelindustrin.

För att vara så verklighetsnära som möjligt görs utbildningen i samarbete med spelbranschen, och vi jobbar med verkliga projekt med lärare från spelföretag. Du kommer att få göra ett praktiskt case på ett spelbolag eller liknande.

Om du vill eller behöver kan du komplettera med särskilda behörigheter som hjälper dig att komma vidare till högre utbildning.

Vem du är

Utbildningen passar dig med intresse för spel och digitala kulturformer, och som behöver komplettera dina studier på gymnasienivå.

Praktisk information

Utbildningen är på distans och genomförs digitalt. Alla deltagare ska ha webbkameran på under föreläsningarna. Om du inte har kamera på datorn får du låna av oss.

Antagning

Sök genom att fylla i ansökan här på webben och skicka med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå utbildningen.

Samarbete med Female Legends

Vi gör utbildningen ihop med communityt Female Legends, som är en ideell förening med fokus på att stärka kvinnor och icke-binära inom e-sport och gaming. De har lång erfarenhet av att jobba med inkluderande nätverk och digitala events.

Ansvarig lärare är Robert Risarp och inriktningens delar inom digitala spel och community management leds av Sarah Fagerström. Här kan du träffa Sarah när hon intervjuas av SVT och berättar om digitala spel.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen har du både klarat av gymnasiet och fått en bra grund för att fortsätta jobba med digitala upplevelser, spelkultur och digitala communityn.

Fler kurser inom: Design Spel Grafisk form

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så.

Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/

Jag är en stor vinnarskalle

En skada satte stopp för Jessika Nurkkalas fotbollskarriär. Ganska snabbt efter det började hon bli mer och mer intresserad av esport. Att hennes storebror, som spelade dator- och tv-spel, vägrade låta henne spela gjorde henne inte mindre taggad på att börja.

Läs hela artikeln