Allmän kurs på grundskolenivå

Behörighetsgivande kurs Bona folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år 1-4 terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Du lär dig att att prata, läsa, skriva och förstå svenska i praktiken. Målet med kursen är att du ska bli bra på att studera, för att till exempel gå allmän kurs.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023

Kostnader: 300 kr per termin (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)

Kontakt: Anneli Dahlqvist

Telefon: 070 774 53 62

E-post:
anneli@bona.nu

Innehåll

Du får lära dig att använda svenska för studier, arbete och i vardagslivet. Vi läser faktatexter och skönlitteratur, och lyssnar på radioprogram för att bli bättre på att förstå talad svenska. Kursen hjälper dig också med vardagsspråk och slang, så att du kan prata på ett avslappnat sätt.

Mycket tid läggs på att skriva sammanfattningar och redovisningar, men även personliga brev och andra slags typer av texter.

Du får också lära dig:

 • många svenska ord
 • att tala till en grupp, och att läsa upp en text högt
 • tekniker för att studera på gymnasienivå
 • om det svenska samhället

Du behöver inga förkunskaper

Varje deltagare har olika bakgrund och kan olika mycket svenska, och det är helt okej. Undervisningen anpassas efter din nivå. Du behöver inte ha gått på SFI för att gå kursen. Det viktigaste är att du verkligen vill lära dig svenska.

Anpassade studier

Bona har ett genomgående digitalt arbetssätt. Vi strävar efter att allt innehåll ska finnas digitalt ifall att du skulle behöva repetera eller studera hemifrån. Skolan har datorer som vi lånar ut till deltagarna under studietiden. Vi vill underlätta för dig som deltagare att nå dina mål, utefter dina och våra förutsättningar. 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När du är klar med kursen är du redo för arbete, yrkesutbildning eller allmän kurs på folkhögskola. Du kan läsa material, skriva med god svenska, diskutera, och vara en aktiv deltagare på alla lektioner. Du kan också använda dina nya språkkunskaper för att söka arbete.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://bona.nu/kurser/studieforberedande-allman-kurs/

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så. Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/