Allmän kurs – jobba inom service, omsorg eller vård

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Bona folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Här är kursen för dig som vill jobba med människor! Kursen passar dig som har svenska som andraspråk och vill bli bättre på att förstå, prata och skriva på svenska.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 20 dec 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 300 kr per termin (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)

Kontakt: Anneli Dahlqvist

Telefon: 070 774 53 62

E-post:
anneli@bona.nu

Innehåll

Utöver att fördjupa dina kunskaper i svenska får du grundläggande kunskaper i matematik och samhällskunskap, det vill säga hur det svenska samhället fungerar och är uppbyggt. Du får också lära dig hur det är att arbeta i Sverige. Vad är det för regler och villkor som gäller? Vad är viktigt att förstå och kunna när du ska jobba med människor i olika skeden av livet? Människor som kanske har funktionsnedsättningar, är sjuka, gamla eller i livets slutskede.

Om möjligheten finns kan du få utbildning på en arbetsplats där du får prova på att jobba med ett specifikt yrke och få arbetserfarenhet. Då ökar chanserna att sen få fast anställning!

Under utbildningen får du låna en bärbar dator så att du både får datakunskaper och kan använda den i utbildningen.

När och var – du bestämmer

Vår ambition är att allt utbildningsmaterial ska finnas digitalt. Med hjälp av datorn kan du studera på den plats som passar dig bäst, kanske hemifrån, på skolan eller på någon annan plats där du trivs. Det gör också att du kan hitta materialet när du vill, kanske för att läsa det igen efter lektionen. Vi gör allt vi kan för att du ska lära dig så mycket som möjligt utifrån dina förutsättningar och behov.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter den här grundläggande kursen har du baskunskaperna i svenska och vet hur samhället och arbetslivet fungerar. Du har fått koll på vad det innebär att jobba inom service, vård och omsorg och är redo att utbilda dig vidare, för att sen söka arbete. Vi hjälper dig att hitta din väg framåt.

Fler kurser inom: Samhälle Allmän kurs

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så.

Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/