Grundkurs i medicinsk yoga och kundaliniyoga

Profilkurs Bona folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Detta är kursen för dig som är nyfiken på yoga och hur det kan användas för kropp och sinne. Kursen fokuserar på hälsa och välbefinnande och riktar sig både till nybörjare och de med mer erfarenhet.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 12 jan 2024

Kostnader: 300 kr per termin (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)

Kontakt: Helene Bergström

Telefon: 072 580 63 75

E-post:
helene@bona.nu

Kundaliniyoga kallas ibland för hushållsyoga eftersom alla kan göra den, och för att den kan göras varsomhelst. Kursen står på kundaliniyogans tre ben: rörelse, andning och koncentration. Mycket fokus ligger på rörelse och andning, men innehållet anpassas också till gruppens önskemål.

Studietakten är på 25 procent och varje vecka är det en gemensam träff på Bona eller digitalt. Resten av tiden gör man själv övningar hemma och läser texter om övningarna som vi gör. Det hjälper en att bli mer medveten om vad som händer i kroppen, när man är i rörelse.

Varje deltagare utgår från sina förutsättningar och vi lär oss att lyssna in kroppens egna signaler. Kursen håller ett lugnt tempo och en inkännande atmosfär så att alla kan vara med.

Läraren är certifierad instruktör för kundaliniyoga och har själv hållit på med yoga sedan 1982.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När du är färdig med kursen efter ett år så har du verktygen du behöver för att hålla din kropp mjuk och stark, och för ett lugnare och mer stabilt sinne. Du känner dig trygg i att fortsätta själv med yoga, och du har även kunskaper om hur och varför yoga påverkar kroppen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://bona.nu/kurser/grundkurs-i-medicinsk-yoga-och-kundaliniyoga/

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så. Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln