Textlabbet - kurs för dig med skrivprojekt

Profilkurs, Distanskurs Bona folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år 1-2 terminer
 • Ansök senast:
  15 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

För dig som vill arbeta med ett skönlitterärt skrivprojekt en eller två terminer. Egen skrivtid och handledning via internet. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande skrivarutbildning eller motsvarande samt textprov, 5-10 sidor.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023

Träffar:
2 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Gertrud Hellbrand

Telefon: 0141-209580

E-post:
gertrud@bona.nu

Nätföreläsningar och författarchat. Allt i samarbete med aktuella författare.

Kursen är främst för dig som skriver manus till en roman, novell eller diktsamling men i undantagsfall tar vi även emot deltagare som skriver dramatik.

Kursen ger dig gott om egen skrivtid, och du får respons från både kursdeltagare och lärare. Vi arbetar i responsgrupper med 4-5 personer där vi läser varandras texter och ger konstruktiv kritik. Du skriver i 2,5 vecka och lägger sedan en vecka på att läsa en kurskamrats text. Därefter ger vi respons till varandra. Gruppens handledare ger individuell respons till var och en i gruppen.

Det mesta sker på nätet med nätsamtal och författarmöten, men vi har också fysiska möten här på Bona där vi kan prata med varandra direkt. Varje termin har två obligatoriska tvådagarsträffar.

Du ansöker med ett personligt brev och ett textprov på 5-10 sidor. Bifoga även personbevis, ditt högsta studieintyg och intyg från andra eventuella skrivarkurser som du gått. Det är en fördel om du har viss erfarenhet av att ge textkritik.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
När kursen är klar har du kommit en god bit på vägen med ditt projekt, eller så är du rentav färdig. Kanske ännu viktigare är att du är säkrare på dig själv och ditt projekt. Nu är du redo för nästa stora kliv med ditt skrivande!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://bona.nu/kurser/textlabbet-kurs-for-dig-med-skrivarprojekt/

Fler kurser inom: Skriva Prosa Manus Dramatik Biografi

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så.

Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln