Konstskola II - Fördjupning inom bild och form - Liljeholmen

Liljeholmens folkhögskola


Ansök nu
Vi arbetar med en liten gruppstorlek vilket innebär nära och individuell handledning. Vi hjälper dig utveckla ditt konstnärskap och förbereder dig för studier på högskolan.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju och arbetsprover, tre teckningar och tre målningar

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 29 maj 2020

Kontakt:
Maja Almqvist

Telefon: 0494 - 797 00
E-post:
bild@liljeholmen.nu

Liljeholmen är en kreativ miljö där du har tillgång till bra ateljéer dygnet runt, även på helgen. Lärarna på konstskolan är yrkesverksamma konstnärer med lång erfarenhet av undervisning och har högskoleutbildning inom konst.

 

Konstskolan II är en fördjupande utbildning för dig som har fått en grundläggande konstnärlig utbildning från Liljeholmen eller en annan konstskola. I konstskolan II kan du välja om du vill jobba mer mot bildkonst eller design\formgivning. Vi arbetar med en liten gruppstorlek vilket innebär nära och individuell handledning. Vi hjälper dig utveckla ditt konstnärskap och förbereder dig för studier på högskolan. Du får tid och hjälp med ansökningar under vårterminen.

Övergripande mål och syfte

Liljeholmens konstskola II är anpassad för de personer som har goda förkunskaper och som söker fördjupning inom bild o formområdet samt vill hitta sin egen plats i den konstnärliga processen. Eleven skall efter genomgången utbildning även ha ökat sina möjligheter till att kunna söka utbildning på konsthögskolenivå.

Pedagogik

Pedagogikens syfte är att befrämja självständighet och egen tillit i det konstnärliga arbetet. Detta uppnås via en pendling mellan lärarledning (lektioner, föreläsningar, övningstillfällen, personlig handledning, redovisningar) och elevens självständiga arbete.

Genomförande

1  Upplägg och planering

Utbildningen genomförs i block som varierar i längd mellan två till fem veckor. Varje block har en rubrik och en målsättning samt innehåller lektioner/föreläsningar, korta övningar skissgenomgångar och personlig handledning som leder in i syfte och målsättning. Läsåret inleds med ett metodikblock som presenterar arbetsmetoden och ger redskap för den enskilde att på ett gott sätt arbeta i de kommande blocken. Blockredovisningar ges god tid och genomförs med blockets lärare som tillsammans med gruppen diskuterar resultaten.

2  Inriktningar och profiler

Eleven väljer själv i vilken eller vilka tekniker ett block skall genomföras. Lokaler och utrustning för keramik, skulptur, grafik och. foto finns tillgängliga. Flertalet block är formulerade så att arbetet kan genomföras på valfritt sätt.

3  Delkurser

Delkurser som ingår är: keramisk formgivning, grafik, kroki, skulptur, modellmåleri, design samt animation.

4 Ämnen

Undervisningen i blocken handlar i huvudsak om komposition, färglära, form, bildbyggnad, bildspråket/kommunikation och teknikhantering.


Länk till kursen på skolans webbplats
https://liljeholmen.nu/konstskola/