Pastors- och ledarprogrammet ALT

Ansök nu

Pastors- och ledarprogrammet ALT

Liljeholmens folkhögskola

Ansök nu

Det fyraåriga pastors- och ledarprogrammet är en gedigen teologisk ledarutbildning med inriktning på tjänst som pastor, församlingsledare och missionsarbetare.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 50%

Längd: 4 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande, grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia 1a1 + 1a2 eller 1b och Samhällskunskap 1a1 + 1a2 eller 1b. Områdesbehörighet A1

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 30 aug 2021 - 28 maj 2025

Plats för kursen: Örebro Teologiska Högskola

Kontakt:
Ulrik Josefsson eller Dan Elofsson

Telefon: 08-619 25 69
E-post:
ulrik.josefsson@ALTutbildning.se


Det fyraåriga pastors- och ledarprogrammet är en gedigen teologisk ledarutbildning med inriktning på tjänst som pastor, församlingsledare och missionsarbetare. Det är en sammanhållen utbildning som bedrivs på sex studieorter där lärande och pedagogik från högskola och folkhögskola kombineras.

Programmet omfattar kurser inom bibelkunskap och bibelteologi, systematisk teologi och etik, kyrkohistoria, mission, religions- och samtidskunskap, själavård, ledarskap, förkunnelse och undervisning, diakoni, församlingsliv mm. Under det tredje året kan en bibelvetenskaplig, interkulturell eller internationell eller social-diakonal profil väljas.

Det samlade navet genom de fyra åren utgörs av församlingsledarkurserna som integrerar teologiska kunskaper med församlingsliv, personlig utveckling och yrkes- och ledarträning. Hela programmet ligger på akademisk/eftergymnasial nivå och är församlingsbaserat.

För en utförligare beskrivning och information se www.altutbildning.se.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.altutbildning.se