Bibelskola Livskraft - Bibel och Lovsångsledare

Profilkurs Liljeholmens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Varför är du kristen? Är Bibeln Guds ord? Hur följer man Jesus i en självupptagen tid? Vi erbjuder ett bra ställe att ställa dem på. Vi vill utmana dig till en rond med dig själv och din kristna tro!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver vara 18 år

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 1 jun 2024

Plats för kursen: Ralingsåsgården i Aneby, tel 0380-402 00

Kostnader: Kurslitteratur 1100 kr

Kontakt: Henrik Steen

Telefon: 0380-402 00

E-post:
info@tmu.org

Bibelskola Livskraft är en lärjungaskola som vill prägla dig för resten av ditt liv. Den ligger på Ralingsåsgården, på landet utanför Aneby. I fokus står Gudsbilden och efterföljelse till Jesus. I ljuset av vem Gud är får allt rätta perspektiv. Därför kan ett år på bibelskolan innebära upprättelse och helande. Året fylls av utmaningar, för bibelskolan finns för att utrusta kristna för tjänst.

Bibelskola Livskraft är en klass med två inriktningar. En bibelinriktning och en lovsångsledarinriktning. Mycket av undervisningen ges i helklass, men vissa kursdagar är klassen delad.

Teori & praktik 

Bibelskola Livskraft har ett genomtänkt upplägg där teori blandas med praktik. Kursveckorna på skolan bryts av för teampraktik i församlingar och under våren för en månadslång individuell praktik. Då har du som elev chansen att prova på något du tycker verkar extra intressant. Vi vill forma görare av bibelns ord, inte bara lyssnare. Därför följer praktiska moment på undervisningen, där detta är möjligt.

Tillsammans med andra

Det är befriande att upptäcka att du behöver andra och att andra behöver dig. Dina gåvor kompletterar andra, dina svagheter kan någon annan täcka upp. Varje vecka hålls det en kvällssamling, där lovsång, bön, Guds ord och delgivning står i centrum. Under året är du en del av en basgrupp, där bön, samtal och gemenskap är grejen.

Eget ansvar

Vi använder all vår erfarenhet vi samlat på oss för att erbjuda dig ett så bra bibelskoleår som vi bara kan. Hur året gestaltas för dig som elev faller dock även tillbaka på din egen inställning, närvaro, förväntan och delaktighet.

Andens liv

Bibelskola Livskraft står för en jordnära, men likväl himmelsk karismatik. Det betyder att vi förväntar oss att Gud ska rusta dig som elev med sin Helige Ande och vi har sett det år efter år. Kraft, frihet, glädje, tröst, förmåga och förväntan.

Praktiskt tjänande

Varje vecka deltar klassen i olika praktiska uppgifter på Ralingsåsgården. Enkla sysslor runt kök, städ eller annat fixande. Det har vi märkt vara ett viktigt komplement till tiden i klassrummet. Det understryker också vår djupa övertygelse att det kristna livet inte bara handlar om andliga frågor. Hela livet angår Gud och alla områden i våra liv levs för Guds större ära.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.tmu.org

Liljeholmens folkhögskola

Liljeholmen finns i Rimforsa och Linköping. I Rimforsa ligger skolan i en fantastisk miljö vid sjön Åsunden. Här finns internat och matsal med bra mat. Här finns också gymnastiksal, gym och aula. Kurserna har betoning på estetiska ämnen - såsom musik och konst, samt tro och liv. Skolan har en kristen grundsyn där alla är välkomna oavsett tro eller identitet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Liljeholmens folkhögskola
Liljeholmsvägen 8
590 43 Rimforsa

Telefon: 0494-797 00
E-post: info@liljeholmen.nu
Webbadress: http://www.liljeholmen.nu/