Pastors- och ledarprogrammet ALT

Profilkurs, Yrkesutbildning Liljeholmens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  4 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Det fyraåriga pastors- och ledarprogrammet är en gedigen teologisk ledarutbildning med inriktning på tjänst som pastor, församlingsledare och missionsarbetare.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande, grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia 1a1 + 1a2 eller 1b och Samhällskunskap 1a1 + 1a2 eller 1b. Områdesbehörighet A1

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 28 aug 2023 - 30 maj 2027

Plats för kursen: Örebro Teologiska Högskola

Kontakt: Ulrik Josefsson eller Dan Elofsson

Telefon: 08-619 25 69

E-post:
ulrik.josefsson@ALTutbildning.se

Det fyraåriga pastors- och ledarprogrammet är en gedigen teologisk ledarutbildning med inriktning på tjänst som pastor, församlingsledare och missionsarbetare. Det är en sammanhållen utbildning som bedrivs på sex studieorter där lärande och pedagogik från högskola och folkhögskola kombineras.

Programmet omfattar kurser inom bibelkunskap och bibelteologi, systematisk teologi och etik, kyrkohistoria, mission, religions- och samtidskunskap, själavård, ledarskap, förkunnelse och undervisning, diakoni, församlingsliv mm. Under det tredje året kan en bibelvetenskaplig, interkulturell eller internationell eller social-diakonal profil väljas.

Det samlade navet genom de fyra åren utgörs av församlingsledarkurserna som integrerar teologiska kunskaper med församlingsliv, personlig utveckling och yrkes- och ledarträning. Hela programmet ligger på akademisk/eftergymnasial nivå och är församlingsbaserat.

För en utförligare beskrivning och information se www.altutbildning.se.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.altutbildning.se

Liljeholmens folkhögskola

Liljeholmen finns i Rimforsa och Linköping. I Rimforsa ligger skolan i en fantastisk miljö vid sjön Åsunden. Här finns internat och matsal med bra mat. Här finns också gymnastiksal, gym och aula. Kurserna har betoning på estetiska ämnen  såsom musik och konst, samt tro och liv. Skolan har en kristen grundsyn där alla är välkomna oavsett tro eller identitet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Liljeholmens folkhögskola
Liljeholmsvägen 8
590 43 Rimforsa

Telefon: 0494-797 00
E-post: info@liljeholmen.nu
Webbadress: http://www.liljeholmen.nu/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln