Diakoniutbildning med relationspedagogisk profil - distans

Ansökan stängd
Skola:
Liljeholmens folkhögskola
Plats:
Rimforsa - Östergötlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: gymnasieutbildning, datorvana, förankring i kristen församling

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kontakt: Maria Lundgren

Telefon: 070-191 37 44

E-post:
diakoni@liljeholmen.nu

En utbildning baserad på den kristna kyrkans diakonala uppdrag. Relation och kommunikation är nyckelord i vår utbildning, både ur ett teologiskt och psykologiskt perspektiv. Flexibel studieform.

Kännetecken

Kursens kännetecken är:
- relationspedagogiskt perspektiv
- teologisk och etisk reflektion
- själavård som integrerar teologi och psykologi 

Flexibel studieform

Kursen genomförs på halvtid under 2 läsår. Varje termin innehåller tre kurstillfällen på Liljeholmen om vardera tre dagar. Däremellan bedrivs studierna på distans, enskilt och i grupp, med tillgång till handledning via nätet.

Kursinnehåll

- Diakonins grund

Vi studerar bibeln, kristen tro och etik samt kyrkans liv i historien. Teologisk och etisk reflektion. Här ingår ämnen som bibelkunskap, troslära och etik.

- Möta människor

Kyrkans unika själavård integreras med psykologi för att hjälpa människor att hantera kriser, skam och skuld. Samtalet som verktyg betonas i kursen. Vi läser om grupprocesser och får tillfälle att reflektera över och bearbeta den egna grupprocessen. Här ingår ämnen som själavård, utvecklingspsykologi, samtalskonst och beröringsmassage.

- Praktik

Genom studiebesök och praktik (120 timmar) lär vi känna olika diakonala verksamhetsområden. Här ingår ämnen som diakoni och andaktspedagogik.

- Tematiska studier i diakoni

Olika ämnen som knyter an till människors utsatthet i livet; funktionsnedsättning, missbruk - kriminalitet, åldrande - demens, integration, sexualitet, psykisk ohälsa, lidande och död. Vi reflekterar över hur individ, familj och omgivning påverkas och hur diakonin kan stödja och hjälpa.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://liljeholmen.nu/folkhogskola/diakoniutbildning

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Liljeholmens folkhögskola

Liljeholmen finns i Rimforsa och Linköping. I Rimforsa ligger skolan i en fantastisk miljö vid sjön Åsunden. Här finns internat och matsal med bra mat. Här finns också gymnastiksal, gym och aula. Kurserna har betoning på estetiska ämnen  såsom musik och konst, samt tro och liv. Skolan har en kristen grundsyn där alla är välkomna oavsett tro eller identitet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Liljeholmens folkhögskola
Liljeholmsvägen 8
590 43 Rimforsa

Telefon: 0494-797 00
E-post: info@liljeholmen.nu
Webbadress: http://www.liljeholmen.nu/