För dig som håller på med bilder eller skulptur i någon form och vill utveckla och bredda dina kunskaper.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: arbetsprover, test och intervju

Kostnader: Materialkostnad ca 1500 kr/år.Förbrukningsavgiften är 75 kr/vecka. Detta är en avgift samtliga deltagare betalar för att bidra till gemensamma kostnader.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 3 jun 2020

Kontakt:
Annika Sjöblom

Telefon: 013-23 49 16, 070-812 57 70
E-post:
annika.sjoblom@lunnevad.se

 

Vi vill att du lämnar arbetsprover som skickas till skolan senast 20 april 2018. (samma datum som sista datum för ansökan)

 

Dina arbetsprover kan vara teckningar, målningar, skisser, collage eller foton av tredimensionella arbeten. Du kan antingen fästa bilder och foton på högst 3 kartongskivor (max 50X70 cm stora) och skicka till:

Vi vill helst att du inte tecknar av foton utan gör gärna bilder utifrån egna iakttagelser av din omgivning.


Ett av motiven ska vara 1 mugg och 2 böcker på en stol.

Vara beredd att delta i ett antagningstest, som äger rum torsdagen den 9 maj 2018.

Testet innebär dels att du får en teckningsuppgift – samma för alla – som du har en timma på dig att utföra, dels ett samtal med lärare och nuvarande elever om skolan och ditt eget studiemål.

Arbetsprover återsänds ej men kan hämtas i Bildhuset på skolan t o m 25 maj 2018.

Om konstlinjen

Konstlinjen är en förberedande tvåårig konstskola med maximalt 45 elever. Söker du till årskurs två räknar vi med att du gått föregående år på Lunnevad, eller har motsvarande förkunskaper. Lunnevads konstskola ger dej de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli antagen till konstnärliga högskoleutbildningar eller för att kunna arbeta vidare på egen hand. Vi ger dig grundkunskaper inom teckning, målning,skulptur,grafik och design. Du får också kurser i digital bildbehandling, animation, keramik, konstorientering, projektarbete samt handledning vid ansökan till vidare utbildning. Första året läser du alla ämnen, andra året har du möjlighet att välja. Andraårseleverna har egen ateljéplats.

Konstutbildningen har god tillgång till lärare och mycket individuell handledningstid. Våra välutrustade lokaler och ateljeér är öppna dygnet runt. För att ge dej möjlighet att ta del av olika sätt att arbeta har vi, förutom skolans egna lärare, varje år ett antal gästlärare inom olika områden. Alla lärare är erfarna pedagoger med högskoleutbildning och egen konstnärlig verksamhet.

En viktig del i konstskolans utbildning är våra årliga konstresor, som till stor del subventioneras av skolan. Dessa går till städer i Europa som erbjuder internationell konst av nutida och äldre konstnärer. Vi bjuder också in föreläsare från olika yrkesgrupper för att ge orientering och inspiration om yrken och arbetsätt inom bl. a konst, design och illustration.

Genom att delta i och arrangera utställningar samt få möjlighet att bl.a göra olika typer av illustrationsuppdrag får du också prova att göra saker utanför skolan.

Dina studier på konstutbildningen sker på heltid och uppfyller Centrala Studiestödsnämnden krav. Skolan tillhandahåller grundläggande arbetsmaterial. Du får räkna med en viss materialkostnad. I Bildhuset finns en "butik" där du kan köpa arbetsmaterial till låga priser. 

 

ÄMNESBESKRIVNING

Teckning Materialkännedom, teknikövningar, bildkomposition, perspektiv- och proportionsstudier, tillämpningar inom illustration…………………………….

Skulptur
Olika skulpturala tekniker. Formövningar, modellering, avgjutning och formtagning.

Måleri

 Övningar i färg och form, komposition, teknik och materialkännedom.

Grafik
Grafiska teknikerna djuptryck och högtryck (koppargrafik, linoleum, träsnitt och limtryck).

Design
Introduktion till arbete med produktdesign.

Kroki
Teckningsstudier efter modell.

Keramik
Material- och verktygskunskap, formnings- och dekorationsteknik, glasering, torkning och bränning.

Färglära
Genomgång av grundläggande färglära i teori och praktik.

Digital bildbehandling
Grundläggande bildbehandling i Photoshop, Illustrator och animation.

Konstorientering
En resa i konstens värld. Vi diskuterar såväl gamla mästare som nya strömningar.

Ansök här via skolans webbplats

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Mål - Att främja de studerandes utveckling som enskilda individer och som samhällsmedborgare. Att utveckla de studerandes förmåga att på ett konstnärligt sätt uttrycka sig i bild och form. Att ge sådan bildning/utbildning som kan tjäna som yrkesförberedelse inom bildsektorn. Att ge utbildning som ger möjlighet att söka till högskolor inom bildsektorn.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.lunnevad.se/allman-information-konstlinjen

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Mål - Att främja de studerandes utveckling som enskilda individer och som samhällsmedborgare. Att utveckla de studerandes förmåga att på ett konstnärligt sätt uttrycka sig i bild och form. Att ge sådan bildning/utbildning som kan tjäna som yrkesförberedelse inom bildsektorn. Att ge utbildning som ger möjlighet att söka till högskolor inom bildsektorn.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.lunnevad.se/allman-information-konstlinjen