Allmän kurs för dig med svenska som andraspråk

Marieborgs folkhögskola


Ansökan stängd
Vi genomför ett antal kurser för dig med svenska som andraspråk på olika nivåer. I alla kurser är svenskträning det dominerande tillsammans med samhällskunskap.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 800 kr per termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 7 jan 2019 - 7 jun 2019

Kontakt:
Pernilla Aldén, administratör

Telefon: 011-21 96 00
E-post:
info@marieborg.org

I vissa av dessa kurser arbetas det mera med läsförståelse och skrivträning. Andra kurser inriktas mer mot arbetslivet.

Svenska som andraspråk i vardagen: Kursen är till för dig som behöver träna mer svenska för att klara ditt vardagsliv bättre. Du får träna din förmåga och utveckla dina kunskaper i svenska. Kursen ger också vidare kunskaper om omvärlden, samt hur det svenska samhället fungerar.

Svenska som andraspråk med praktik: Kursen är för dig som studerat svenska som andraspråk/sfi tidigare och som fortfarande har behov av att förstå och tala, läsa och skriva svenska bättre.Yrkesförberedande svenska med en månads praktik under vårterminen.

Svenska som andraspråk och samhället: Kursen är på lite högre nivå och förbereder för vidare studier.Du får läsa texter, både fakta och skönlitteratur, för att träna läsförståelsen. Du får systematisk träning i att skriva svenska och vi tränar det muntliga genom diskussioner. Matematik och engelska läser du tillsammans med andra kurser och får läsa på din egen nivå.