Allmän kurs Distans

Ansök nu

Tema Epoker:

Epoker, livet och människan är en tvärvetenskaplig, allmän kurs som ges på distans, med inslag av fjärrundervisning. Kursen riktar sig till dig som vill läsa in din gymnasiekompetens och få behörighet till högskola/yrkeshögskola.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Undervisningen på Marieborgs Folkhögskola är avgiftsfri. Dock betalar alla deltagare en serviceavgift på 1000 kronor per termin avsett för försäkringar med mera.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022

Kontakt:
Michaela Sveningson

Telefon: 011-21 96 00
E-post:
info@marieborg.org


Vi läser tillsammans kursen i teman. Temana är uppbyggda kring de litterära epokerna och varje tema är cirka fem veckor. Vi har ett kontinuerligt intag vid varje ny temastart. De ämnen vi läser är: historia, samhällskunskap, naturkunskap, svenska, engelska, religionskunskap och matematik.

Vi ses fyra gånger på ett läsår, all annan tid studerar du via nätet. Att studera på distans på Marieborg kräver god självdisciplin och en viss studievana. Som deltagare förväntas du ta ett stort ansvar för dina studier samt att du är engagerad och motiverad i studierna.

Vi kommer att arbeta mycket i videosamtal, helklass och mindre grupper. Som deltagare förväntas du delta i alla moment under kursen.

  • Kursen är CSN-berättigad.
  • Vi har ett kontinuerligt intag.
  • Kursen är på heltid, 100%

Krav: Godkänt i de grundläggande ämnena svenska/sva grund, matte, engelska och samhällskunskap. Tillgång till egen dator med fungerande internetuppkoppling samt en fungerande mikrofon och kamera till datorn. När du skickat in din ansökan så mailar du tidigare betyg från grundskola och ev. gymnasieskola, andra dokument från utbildningar samt ett personligt brev till info@marieborg.org.

Ekonomi: Undervisningen på Marieborgs Folkhögskola är avgiftsfri. Dock betalar alla deltagare en serviceavgift på 1000 kronor per termin avsett för försäkringar med mera.