Allmän kurs Tema Kultur

Ansök nu

Allmän kurs Tema Kultur

Marieborgs folkhögskola


Ansök nu
I Tema Kultur vill vi försöka förändra världen och skapar under arbetet en bättre och attraktivare vardag. Om du vill studera, lära och utvecklas i denna anda så ska du söka till denna kurs.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 9 juni

Lediga platser: Ja

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 1000 kr per termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2021

Kontakt:
Åsa Husén & Kennet Bertling

Telefon: 011-21 96 00
E-post:
tkul@marieborg.org


OBS!
Ansök senast 9 juni

Tema Kultur motsvarar i nivå andra året på gymnasiet.

Studier av epoker, kulturer, kulturhistoria och bildkonst ur ett historiskt och nutida perspektiv. Tonvikten är lagd på de praktiskt/skapande momenten: att skriva och att skapa.

Du studerar konst, litteratur, historia, samhällskunskap, religion och naturkunskap tematiskt. Bildskapande ingår i temastudierna och skönlitterärt skrivande i svenskämnet. Du får prova på olika stilar och tekniker och reflektera över egna texter och bilder. Du väljer själv och tillsammans med andra studerande inriktning för varje temaperiod. Stor vikt läggs vid samtal och reflektioner kring egen text och bild.

Kursinnehåll

Matematik, Engelska, Svenska, Historia, Naturkunskap, Samhällskunskap, Religionskunskap.
(Matematik och engelska är nivågrupperat och du läser på den nivå som passar dig.)

Helt lärarledda lektioner varvas med större och mindre grupparbeten, föreläsningar, intervju-undersökningar och studiebesök.