Allmän kurs för dig med svenska som andraspråk

Ansökan stängd

Allmän kurs för dig med svenska som andraspråk

Marieborgs folkhögskola


Ansökan stängd
Vi genomför ett antal kurser för dig med svenska som andraspråk på olika nivåer. I alla kurser är svenskträning det dominerande tillsammans med samhällskunskap.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 800 kr per termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 7 jan 2021 - 9 jun 2021

Kontakt:
Pernilla Aldén, administratör

Telefon: 011-21 96 00
E-post:
info@marieborg.org


I vissa av dessa kurser arbetas det mera med läsförståelse och skrivträning. Andra kurser inriktas mer mot arbetslivet.

Svenska som andraspråk i vardagen: Kursen är till för dig som behöver träna mer svenska för att klara ditt vardagsliv bättre. Du får träna din förmåga och utveckla dina kunskaper i svenska. Kursen ger också vidare kunskaper om omvärlden, samt hur det svenska samhället fungerar.

Svenska som andraspråk med praktik: Kursen är för dig som studerat svenska som andraspråk/sfi tidigare och som fortfarande har behov av att förstå och tala, läsa och skriva svenska bättre.Yrkesförberedande svenska med en månads praktik under vårterminen.

Svenska som andraspråk och samhället: Kursen är på lite högre nivå och förbereder för vidare studier.Du får läsa texter, både fakta och skönlitteratur, för att träna läsförståelsen. Du får systematisk träning i att skriva svenska och vi tränar det muntliga genom diskussioner. Matematik och engelska läser du tillsammans med andra kurser och får läsa på din egen nivå.