Skola:
Marieborgs folkhögskola
Plats:
Norrköping - Östergötlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Se information "Antagningskrav" under "kursbeskrivning".

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 1000 kr per termin.

Kontakt: Anders Grentzelius

Telefon: 011-219600

E-post:
musik@marieborg.org

Marieborg Musiklinje är en tvåårig utbildning. Den vänder sig till dig som vill skaffa konstnärliga och praktiska verktyg för att arbeta med musik.

Här erbjuds du ämnen såsom Ensemblespel, Songwriting och Musikproduktion samtidigt som du i bransch-ämnena får förståelse för musikbranschens olika delar. År 1 handlar om att bredda ditt musikaliska kunnande medan du under år 2 arbetar mer målmedvetet med just ditt musicerande.

Målgrupp

Vi söker dig som är nyfiken och gillar att samarbeta. Du ska tycka om att skapa musik i varierande former, vilja stå på scen och vara intresserad av olika genrer och musikkulturer. Vi strävar efter två musikklasser med ungefär lika många kvinnor som män.

Med möjlighet till internatboende på skolområdet, cykelavstånd till Norrköping city, ta chansen och sök till Marieborg musiklinje!

Kursinnehåll Musik år 1

Musik år 1 delas in i temablock. Blocken kallar vi för Rytm, Sounds, Harmonik, Crossover (musik med andra konstformer) och Koncept och de berör mer eller mindre de olika ämnena. Det kan t. ex. innebära att vi inom Rytmblocket spelar musik i udda taktarter i "Ensemble", programmerar beats i "Musikproduktion" och lär oss rytmer från olika delar av världen inom "Musikaliskt hantverk".

Ämnen Musik år 1:

Ensemble, songwriting, musikproduktion, musikaliskt hantverk, röst, kör, bransch/event, musik och samhälle, brukspiano och musikhistoria.

Kursinnehåll Musik år 2

Under år 2 får du möjlighet att utveckla ditt egna skapande och använda dina kunskaper från år 1. Överlag är det din musik som är i fokus. Det handlar också om att driva projekt, både enskilt och i grupp. Ett exempel: i ämnena Musikproduktion och Arrangering spelar gästande musiker in musik till delar ev en låt som du komponerat (t. ex. stråkmusiker och blåsmusiker), vilket du sedan mixar och mastrar.

Ämnen år 2:

Ensemble, songwriting, musikproduktion, arrangering, fördjupning, kör, bransch/event, musikhistoria, höstprojekt och vårprojekt.

Lokaler:

  • Rephus med fyra fullt utrustade replokaler
  • Musik-datasal med 10 st arbetsstationer med ljudkort och midiklaviatur
  • 2 st projektrum med dator, ljudkort, mikrofon och studiomonitorer
  • 1 st mindre studio med möjlighet att spela in 16 kanaler samtidigt
  • Klassrum

Antagningskrav

Sök till Musiklinjen genom att skicka in en ansökan, berätta om dig själv och varför du söker. Därefter kan du komma att kallas till intervju. I samband med intervjun ska du spela eller sjunga något som beskriver din musiksmak eller vem du är (det behöver inte vara något egenskrivet). Ange innan i ditt brev vad du tänker framföra och om du vill ha hjälp med komp. Du bör ha goda förkunskaper på minst ett instrument/sång. Utöver spelprovet får du gärna spela upp en egen produktion, men det är inget krav.

Du kan söka direkt till år 2. Då krävs det likvärdiga förkunskaper som det vi avhandlat under första året. Ange om du söker direkt till år 2 i din ansökan.

 Vill du veta mer om lektionernas innehåll, gå till marieborg.org/kurser/musik/ och gå till PDF:en längs ner på sidan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.marieborg.org/kurser/musik/

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar och från många kulturer. Vi utgår från deltagarnas erfarenheter och ger utrymme för reflektion, inspiration och personlig utveckling. Marieborg har tre kursplatser: Herrgården, Fröbel och Hageby.

Läs mer om skolan

Postadress:
Marieborgs folkhögskola
Box 724
601 16 Norrköping

Besöksadress: Marieborgsvägen 15

Telefon: 011-21 96 00
E-post: info@marieborg.org
Webbadress: http://www.marieborg.org/