Allmän kurs Fokus Svenska språket, (filial i Motala)

Vadstena folkhögskola


Ansökan stängd
En kurs för dig vill bli bättre på att läsa, tala, och skriva svenska, och som kanske vill ha möjlighet att läsa in behörigheter för högre studier. Kursstart höst och vår

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: eventuellt boende, kursmaterial

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2019 - 18 dec 2019

Plats för kursen: Motala

Kontakt:
Anna Maja Stenson

Telefon: 0143-15700
E-post:
allmankurs@vadstenafolkhogskola.se

Fokus Svenska språket 1 – 3 år

Här erbjuder vi kursen för dig som har svenska som andraspråk men som saknar gymnasiebehörighet och som vill bli bättre på att tala, läsa och skriva svenska. Allmän kurs svenska språket är för dig som läst färdigt SFI eller språkintroduktion, som har bott i Sverige ett tag men som saknar delar av grundskolan eller ett fullständigt gymnasium. Undervisningen sker i våra lokaler i Charlottenborg, Motala. Huvudfokus ligger på svenska språket men du läser även matematik, engelska, samhällskunskap och historia.

Antagning: Antagningen sker löpande. Du som söker blir kallad till intervju i Motala där du också skriver ett språktest.

Efter Fokus Svenska språket finns det möjlighet att fortsätta dina studier vid Vadstena folkhögskola. Här kan du läsa in grundläggande behörighet till yrkeshögskola samt grundläggande behörighet till Högskola/Universitet.

 

Att bo och studera hos oss

Vadstena folkhögskola har ett internat, beläget i Vadstena där du som studerande kan välja att bo.