Fokus Svenska språket

Vadstena folkhögskola


Ansök nu
En kurs för dig vill bli bättre på att läsa, tala, och skriva svenska, och som kanske vill ha möjlighet att läsa in behörigheter för högre studier. Kursstart höst och vår

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: eventuellt kursmaterial

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2020 - 3 jun 2020

Plats för kursen: Motala

Kontakt:
Anna Maja Stensson

Telefon:
E-post:
allmankurs@vadstenafolkhogskola.se

Fokus Svenska språket 1 – 2 år

Här erbjuder vi kursen för dig som har svenska som andraspråk men som saknar gymnasiebehörighet och som vill bli bättre på att tala, läsa och skriva svenska. Allmän kurs svenska språket är för dig som läst färdigt SFI eller språkintroduktion, som har bott i Sverige ett tag men som saknar delar av grundskolan eller ett fullständigt gymnasium. Undervisningen sker i våra lokaler i Charlottenborg, Motala. Huvudfokus ligger på svenska språket men du läser även matematik, engelska, samhällskunskap och historia.

Antagning: Antagningen sker löpande. Du som söker blir kallad till intervju i Motala där du också skriver ett språktest.

Efter Fokus Svenska språket finns det möjlighet att fortsätta dina studier vid Vadstena folkhögskola. Här kan du läsa in grundläggande behörighet till yrkeshögskola samt grundläggande behörighet till Högskola/Universitet.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.vadstenafolkhogskola.se