En kurs för dig som saknar hel eller delar av grundskole eller gymnasieutbildning. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola. Kursstart höst och vår

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Måltider, eventuellt boende, kursmaterial

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2020 - 3 jun 2020

Kontakt:
Anna Maja Stenson

Telefon: 0143-15700
E-post:
allmankurs@vadstenafolkhogskola.se

Kursen ger både grundläggande och särskild behörighet .

På allmän kurs läser du in grundläggande behörighet, matematik, svenska, engelska, samhällskunskap, naturkunskap, historia samt religion. Du har även möjligheten att lägga till kursen psykologi 1 samt läsa högre behörigheter i vissa ämnen.

När du läser på allmän kurs på Vadstena folkhögskola väljer du även en fokusinriktning på dina studier; Människa och samhälle eller Svenska språket.


Fokus Människa och samhälle

Inom fokus människa och samhälle tar vi oss an människan i det nutida och framtida samhället utifrån brytpunkten politik, ekonomi, historia, religion. Här fördjupar vi oss i filosofiska, sociala och existentiella samt dagspolitiska frågor. Vi arbetar med alternativa redovisningsformer och knyter samman det estetiska och akademiska.

Fokus Svenska språket     

Inom fokus svenska språket erbjuder vi kursen för dig som har svenska som andraspråk men som saknar gymnasiebehörighet och som vill bli bättre på att tala,läsa och skriva svenska. Antagning sker genom intervju (dock skall ansökan fyllas i och skickas in). Allmän kurs med fokus svenska språket är för dig som läst färdigt SFI, eller språkintroduktion, som har bott i Sverige ett tag men som saknar ett fullständigt gymnasium. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola.

 

Att bo och studera hos oss

Vadstena folkhögskola har ett internat där du som studerande kan välja att bo. Här ingår det även frukost, lunch och kvällsmat.