Allmän kurs Fokus: Människa och samhälle

Ansök nu

Allmän kurs Fokus: Människa och samhälle

Vadstena folkhögskola


Ansök nu

Allmän kurs är en kurs för dig som behöver utbildning eller komplettera din utbildning på grundskolenivå eller gymnasienivå. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola i en anrik miljö vid Vätterns strand.

Vi vill erbjuda en miljö där du i lugn takt har möjlighet att få både stimulans och tid till eftertanke, en plats för utveckling.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 16 juni 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskolekompetens eller motsvarande. Du ska ha fyllt 18 år. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria.

Kostnader: Måltider, eventuellt boende, kursmaterial

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Anna-Maja Stenson

Telefon: 076-797 05 01
E-post:
anna-maja.stenson@vadstenafolkhogskola.se


OBS!
Ansök senast 16 juni 2021

Att studera på folkhögskola är mycket mer än att bara ha lektioner i de traditionella skolämnena. Inom Fokus: Människa och samhälle tar vi oss an människan i det nutida och framtida samhället. 

På allmän kurs läser du in grundläggande behörighet för vidare studier på yrkeshögskola eller högskolenivå samt läser högre behörigheter i vissa ämnen. Du läser matematik, svenska, engelska, samhällskunskap, naturkunskap, historia, religion samt psykologi. Du kan inte enbart välja att läsa enstaka ämnen utan måste ta del av hela kursens innehåll och upplägg.