Guide – med Östergötland som utgångspunkt, distans

Ansökan stängd

Guide – med Östergötland som utgångspunkt, distans

Vadstena folkhögskola

Ansökan stängd

En bred guideutbildning där kunskapen kan appliceras även på andra orter. Genom ett nära samarbete med flera aktörer i västra Östergötland har vi möjlighet att studera olika guidemiljöer.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri, tillkommer ev. kostnader för litteratur, studieresor, material,försäkring, ev. certifiering.m.m.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Anita Gustavsson

Telefon: 0143-15714
E-post:
anita.gustavsson@vadstenafolkhogskola.se


Guideyrket är mångfacetterat – men hur gör man egentligen? Du får lära dig att söka fakta och att utifrån ett material bedöma, intressegradera och gallra inför olika slags guideuppdrag. Att sätta ihop guidningar anpassade till olika förhållanden som längre eller mer komprimerade guidningar, inomhus i olika akustikmiljöer eller utomhus i t ex stadsmiljö men även i buss. Att planera och genomföra guidningar utifrån olika målgrupper, att synas och höras på bästa sätt och att kvalitetssäkra.

Vid 9 tillfällen (s.k. närträffar) möts deltagarna på skolan för gemensamma samtal, studier, föreläsningar och praktiska övningar. Närträffarna börjar med lunch (frivillig) fredag kl 12 och avslutas söndag kl 16. Där emellan studerar du på egen hand och arbetar tillsammans med dina kurskamrater och lärare digitalt. Räkna med att studierna tar ca 20 timmar per vecka i anspråk, beroende på studiebakgrund.

Exempel på kursinnehåll: Vadstena i historia och nutid, Historiska källor, Textilhistoria, Konst- och stilhistoria med arkitektur, Östgötakunskap, Guideteknik, Röst- och talvård, Muntlig framställning, Servicekunskap, Levandegöra historia – dramaguidning, Studiebesök, Kvalitetssäkring, Möjlighet att certifieras som guide.