Assistentlinjen

Profilkurs Vadstena folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Assistent i skola och omsorg är en processinriktad omsorgsutbildning för dig som vill arbeta med människor.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet från grundskolan åk.9. Goda kunskaper i svenska, främst tal. Du blir kallad till en personlig intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 7 jun 2023

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri men läromedel och studieresor betalas av kursdeltagarna. För mat, inackordering etc gäller priser enligt en särskild bilaga. Materialkostnader tillkommer.

Kontakt: Anna-Maja Stensson

Telefon: 076-797 05 01

E-post:
anna-maja.stensson@vadstenafolkhogskola.se

Assistent i stöd, skola och omsorg är en 1-årig yrkesinriktad utbildning på gymnasienivå. Du läser ämnen som ger dig ett professionellt förhållningssätt och färdigheter för att kunna arbeta med människor som behöver dagligt stöd efter sina individuella behov och förutsättningar. Du får med dig ”huret” i kommunikation och beteende. Du lär dig att arbeta lösningsfokuserat för att bli ett starkt och tydligt hjälpjag och livsmentor för eleven/brukaren. Du lär dig hantera, utvärdera och förändra för att skapa den bästa situationen för de du arbetar tillsammans med.

Under året arbetar du processinriktat och personligt med dig själv och gruppen för att bli ett stabilt och tryggt hjälpjag. För att du ska tillgodogöra dig undervisningen krävs goda kunskaper i svenska samt att du har förmåga att reflektera över dina egna känslor, värderingar och erfarenheter. Du ska kunna se andras behov och kunna ta hänsyn till dem samt äga förmåga att kunna dela med dig och ta emot andras kunskaper, åsikter och erfarenheter. Samtal, erfarenhetsutbyte och aktivt deltagande i klassrummet är en viktig del av utbildningen. Under utbildningen provar du på olika kreativa arbetsmetoder till exempel forumteater och gruppövningar. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vadstenafolkhogskola.se/folkhogskolan/utbildningar/assistentlinjen

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla för människor i livets olika skeenden. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer och kurser med en mängd olika inriktningar. Vi vill verka för mångfald, öppenhet, tillhörighet, kretivitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/