Assistentlinjen

Profilkurs Vadstena folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Assistent i stöd, skola och omsorg är en processinriktad omsorgsutbildning för dig som vill arbeta som personlig assistent, stödassistent inom kommun, skola, LSS, socialpsykiatri eller rättspsykiatri.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet från grundskolan åk.9. Goda kunskaper i svenska, främst tal. Du blir kallad till en personlig intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Du bekostar läromedel, en terminsavgift och gemensamma måltider. Vid boende på internat tillkommer boendekostnad.

Kontakt: Anna-Maja Stensson

Telefon: 076-797 05 01

E-post:
anna-maja.stensson@vadstenafolkhogskola.se

Assistent i stöd, skola och omsorg är en 1-årig yrkesinriktad utbildning på gymnasienivå. Du läser ämnen som ger dig ett professionellt förhållningssätt och färdigheter för att kunna arbeta med människor som behöver dagligt stöd efter sina individuella behov och förutsättningar. Du får med dig verktyg i kommunikation och beteende. Du får lära dig att arbeta lösningsfokuserat för att bli ett professionellt hjälpjag och livsmentor för eleven/brukaren. Du lär dig hantera, utvärdera och förändra för att skapa den bästa situationen för den du arbetar tillsammans med.

Under året arbetar du processinriktat och personligt med dig själv och gruppen för att bli ett stabilt och tryggt hjälpjag. För att du ska tillgodogöra dig undervisningen krävs goda kunskaper i svenska samt att du har förmåga att reflektera över dina egna känslor, värderingar och erfarenheter. Du ska kunna se andras behov och kunna ta hänsyn till dem samt äga förmåga att kunna dela med dig och ta emot andras kunskaper, åsikter och erfarenheter. Samtal, erfarenhetsutbyte och aktivt deltagande i klassrummet är en viktig del av utbildningen. Under utbildningen provar du på olika kreativa arbetsmetoder till exempel forumteater och gruppövningar. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vadstenafolkhogskola.se/folkhogskolan/utbildningar/ass100

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, öppenhet, tillhörighet, kreativitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/