Kriminalvårdarlinjen Fjärrundervisning

Profilkurs Vadstena folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  31 mars 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Vill du arbeta inom kriminalvården? Öka dina chanser att bli erbjuden en tjänst genom vår kurs oavsett var du bor. Detta den förberedande utbildningen för dig! 
 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande, ha varit drogfri i minst ett år. Du ska ha en personlig mognad och stabilitet. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du bör inte finnas i misstanke/belastningsregistret.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 5 jun 2024

Plats för kursen: Fjärrundervisning

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri men läromedel betalas av kursdeltagarna. För inackordering vid närträffar bokar och betalar deltagaren själv enligt prislista. Materialkostnader, mat vid närträffar, gemenskapsaktiviteter och terminsavgift tillkommer.

Kontakt: Anna-Maja Stenson

Telefon: 076-797 05 01

E-post:
anna-maja.stenson@vadstenafolkhogskola.se

Kriminalvårdarlinjen Fjärr är en ettårig kurs för dig som är intresserad av eller funderar på att arbeta inom Kriminalvården eller andra slutna institutioner. Kursen är en förberedande utbildning och ersätter inte den utbildning Kriminalvården erbjuder. Denna kurs garanterar inte en anställning inom kriminalvården, men den förbättrar möjligheterna genom att du får ökade kunskaper inom olika relevanta områden.

Dina personliga egenskaper är viktiga. Kriminalvården söker dig som är trygg och stabil, har ett gott omdöme och självinsikt. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga, kan samarbeta och har integritet.

Denna kurs garanterar inte en anställning inom kriminalvården, men den gör dig väl förberedd för att söka dig till tjänst inom denna sektor.

Kriminalvårdarlinjen - fjärrstudier med närträffar

Studierna bedrivs som fjärrstudier, vilket innebär att du har lektioner under vardagarna vanligtvis från klockan 8.30 - 15.30, men du befinner dig inte på folkhögskolan. I kursen använder vi lärplattformen Google Classroom. Lektioner och grupparbeten genomförs digitalt och därför behöver du ha tillgång till en dator med webbkamera samt bra uppkoppling. Du behöver även ha ett headset med mikrofon.

Ett par gånger per termin är det obligatoriska närträffar på folkhögskolan.

Kursens mål

Att ge deltagaren grundkunskaper för att i sin blivande yrkesroll arbeta lösningsfokuserat och på ett socialt hållbart sätt där samspelet mellan individer står i centrum.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du att genomgå både teoretiskt och praktiskt lärande inom flera relevanta kunskapsområden.

 

"Jag tycker att det låter väldigt bra med en sådan här utbildning hos er. (...) Om man får läsa ämnen som passar för kriminalvårdsarbete skulle det verkligen möjliggöra för en framtida anställning och förhoppningsvis intresse för yrket. Sen passar grunderna även bra för flera andra arbeten med unga och vuxna med den här typen av behov."

Malin Isaksson, senior handläggare, HR-avdelningen, Kriminalvårdens huvudkontor

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, öppenhet, tillhörighet, kreativitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/