Pilgrim´s walk for future Distans

Profilkurs, Distanskurs Vadstena folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  31 mars 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

En distanskurs med fokus på inre och yttre hållbarhet. Kursen vänder sig till dig som vill utforska vad ett gott, meningsfullt och hållbart liv skulle kunna innebära - under pilgrimsvandring.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 5 jun 2024

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Plats för kursen: Distanskurs med närträffar

Kostnader: Du bekostar bland annat terminsavgift. Boende och mat vid närträffar bekostas av deltagaren. Läs mer på vår hemsida.

Kontakt: Maria Brolinson

Telefon: 0143-157 11

E-post:
maria.brolinson@vadstenafolkhogskola.se

Pilgrim´s walk for future går på halvfart (50%) och är en kurs där vi tillsammans söker former för ett hållbart liv. Här skapar vi förutsättningar för en andlig resa genom fördjupade studier, existentiell reflektion och pilgrimsvandring. Kursens utgångspunkt är skärningspunkten mellan klimat och samhälle. Under kursen utgår vi ifrån pilgrimens sju nyckelord:

 • Frihet
 • Enkelhet
 • Tystnad
 • Beskymmerslöshet
 • Långsamhet
 • Andlighet
 • Delande

I kursen ingår en pilgrimsledarkurs där du har möjlighet att förvärva kunskaper och färdigheter för att i slutet av läsåret själv planera och genomföra en klimatvandring.

Vid 8 tillfällen (s.k. närträffar) möts deltagarna på skolan för gemensamma samtal, föreläsningar och pilgrimsvandring. Närträffarna äger rum helger, fredag till söndag. Där emellan studerar du på egen hand och arbetar tillsammans med dina kurskamrater och lärare digitalt.

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, öppenhet, tillhörighet, kreativitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln