Allmän kurs Språk och samhälle

Valla folkhögskola


Ansök nu
Språk och samhälle vänder sig till Dig som har ett annat modersmål än svenska och vill fortsätta studera. Kursen hjälper Dig att bli bättre på att förstå, tala och skriva svenska.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Allmän serviceavgift 500 kr/termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 12 jun 2020

Kontakt:
Ylva Barahimi-Johansson

Telefon: 0764700413
E-post:
ybj@valla.fhsk.se

Kursen ger också en ökad kunskap om det svenska samhället. Språk och samhälle riktar sig framför allt till Dig som har läst sfi tidigare men inte klarat sfi D ännu.

KURSINNEHÅLL

Svenska
Vi arbetar med att prata, läsa, skriva och förstå svenska. Till exempel arbetar vi med uttalsövningar, diskussioner och olika dialoger. Vi läser och skriver också olika typer av texter.

Vi tränar på svensk grammatik för att Du ska kunna förstå språket bättre. Vi har också tematiska studier. Det betyder att vi arbetar med ett ämnesområde i taget och lär oss mer om det. Vi arbetar hela tiden med att Du ska förstå och kunna använda nya svenska ord.

Samhällsorientering
En annan viktig del i kursen är samhällsorientering. Varje dag lyssnar vi på nyheterna och diskuterar nyheter i Sverige och världen. Vi pratar också om frågor som kan vara viktiga för Dig, som till exempel vardagsekonomi samt lag och rätt i Sverige.

Data
På kursen får Du också lära Dig att använda datorn för att skriva, söka information och kommunicera med andra.

Mer om kursen
Förutom kursens lektioner är vi också med på studiedagar och andra aktiviteter som anordnas av skolan. På kursen gör vi också en del studiebesök.

Vi utgår från Dig som person och gruppens behov när vi undervisar. Vi har ett långsamt studietempo så att Du har chans att lära Dig i Din egen takt.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.valla.fhsk.se