Valla Game Education

Ansökan stängd

Valla Game Education är en bred spelutbildning som täcker allt du behöver veta för att utveckla dataspel och framtidens digitala upplevelser. Du väljer själv om du vill fokusera på programmering eller grafik. Utbildningen varvar teori med spelprojekt och praktik på spelstudios. 

22 april: Digital infoträff för Valla Game Education.  Läs mer här!  

 

 

 

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år Kursen består av 1+1 år där val om fortsättning sker senast 15 april år 1.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Gymnasiebehörighet till yrkeshögskola och engelska 6 eller reell kompetens relevant för utbildningen. Arbetsprov och intervju.

Kostnader: Lunch och förmiddagskaffe 60 kr/dag. Allmän serviceavgift 500 kr/termin. Avgiften inkluderar olycksfallsförsäkring, skolgemensamma aktiviteter. Kostnad för kurslitteratur/material och studieresor/besök tillkommer. Kostnaderna kan komma att justeras.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2021 - 9 jun 2023

Kontakt:
Thomas Årnfelt

Telefon: 0760-21 40 42
E-post:
tå@valla.fhsk.se


Valla Game Education finns på Valla folkhögskola i Linköping, mitt i en grönskande park mellan Valla friluftsområde och Linköpings universitet. Vi har ett eget klassrum med varsin dator. Vi samarbetar nära East Sweden Game, ett community och arbetsplats för spelutvecklare i Linköping. Där kan du få rådgivning och nätverk, till exempel om du vill starta en egen spelstudio.

22 april: Digital infoträff för Valla Game Education.  Läs mer här!  

 

Ansökan
Ansökan sker med en ett personligt brev där du ska berätta:

1. Varför du vill utbilda dig till spelutvecklare
2. Tidigare erfarenhet av spelutveckling
3. Ditt mål med utbildningen - vad gör du om 5 år?
4.  Varför just du ska bli antagen till utbildningen
5. Vad du är mest intresserad av att fördjupa dig i av följande
     - Programmering
     - Grafik
     - Musik och ljudeffekter
     - Storytelling
     - Något annat?
Ditt personliga brev ska du lägga till i din ansökan. 

Arbetsprov
I pdf- eller worddokument lägger du in länkar till arbetsprov, exempel på projekt eller material som visar på din talang och erfarenhet. Helst en video eller en portfolio på tex Art Station eller liknande. Tjänster som Google Drive och Dropbox fungerar också. Vi kan inte garantera att vi har möjlighet att installera och köra program, så skicka hellre en screencast som vi kan titta på. Dokumentet med länkar ska du lägga till i din ansökan.

 

Antagning
Sista ansökningsdag är den 15 maj. Har du lämnat komplett ansökan kommer du att kallas till intervju med preliminära datum 3 och 4 juni 2021.

Besked om du är antagen får du senast den 18 juni 2021.

Sista svarsdag för att tacka ja till din plats är den 2 juli. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du kunskaper inom design, planering, utveckling och lansering av dataspel. Du kan självständigt programmera spel och appar i spelmotorer som Unity och Unreal Engine samt skapa grafiskt innehåll i både 2D och 3D. Du kan även implementera animationer, visuella effekter, hantera ljudeffekter och producera musik som förhöjer spelupplevelsen.

Förutom kunskap inom spelutveckling får du insikter om hur man lanserar och marknadsför dataspel på en internationell marknad, samt hur man startar och driver en spelstudio med medgrundare och anställda utvecklare.

En viktig del av utbildningen är inspiration och expertkunskap från framgångsrika spelutvecklare som idag arbetar i etablerade spelstudios. Vi kommer också att diskutera vikten av en jämställd och inkluderande spelindustri och vilka faktorer som bidrar till en trygg arbetsmiljö.

Utbildningen varvar teori med mycket praktik och eget arbete. Efter utbildningen kommer du ha en välfylld portfolio med ett antal dataspel och demos som visar på din talang, dina erfarenheter och kunskaper. Portfolion kan användas för att söka jobb på en spelstudio eller andra företag som letar efter spelutvecklingskompetens.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://vallagame.se