Allmän kurs - ett till tre år

Ansök nu

Allmän kurs - ett till tre år

Albins folkhögskola

Ansök nu
På vår allmänna kurs läser du mellan ett och tre år beroende på dina egna förutsättningar och tidigare erfarenheter. Vi satsar på en nära och god relation mellan dig som deltagare och våra lärare.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Att du saknar grundläggande gymnasiebehörighet för studier på yrkeshögskola eller högskola/universitet.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022

Kontakt:
Jonas Borgström

Telefon: 076-141 34 33
E-post:
jonas@albins.nu


Fler kurser inom: Samhälle , Allmän kurs , Gymnasienivå

Du läser en anpassad studiegång utifrån de kurser du är godkänd i sedan tidigare. Du har även möjlighet att studera på grundskolenivå. När du söker till oss kommer du att bli kallad till ett antagningssamtal där vi går igenom dina erfarenheter, förkunskaper och förutsättningar.

Vi erbjuder de grundläggande kurser för högskolebehörighet tillsammans med de vanligaste särskilda kurser som högskolorna och universiteten kräver.

Vi är övertygade om att ditt och andras lärande blir bäst när det känns roligt, angeläget och på riktigt. Därför är det viktigt för oss att jobba med en pedagogik som utgår från nyfikenhet, delaktighet och sådant som är aktuellt. Vi läser till stor del tematiskt och ämnesövergripande vilket ger en ökad känsla av sammanhang mellan dina kurser. Små undervisningsgrupper gör att vi kan fokusera på varje deltagares egna utveckling utifrån de styrkor och förmågor som redan finns.

Vi är genuint intresserade av dina och dina klasskamraters tankar och idéer. Hos oss ökar du inte bara dina kunskaper utan du ges också verktyg att påverka din och andras utveckling – tillsammans skapar vi framtiden och då är du viktig. Hos oss är surfplatta eller dator ditt arbetsverktyg och du behöver ha med dig en egen enhet när du studerar hos oss.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutade studier har du uppnått en grundläggande behörighet och kan söka till eftergymnasiala kurser. Det viktigaste är inte att du har möjlighet att söka till sådana kurser utan att du har kunskaper och självförtroende nog att kunna klara av en eftergymnasial utbildning.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.albins.nu/allman-linje/