Vill du vara en positiv kraft i andra människors liv som får dem att växa som individer? Är du nyfiken på hur man använder upplevelser och utmaningar för att ge ökad självkännedom? Vår fritidsledarutbildning är en bred utbildning med både teoretiska och praktiska inslag och passar dig som gillar en aktiv livsstil.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Yrkeserfarenhet är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:

Telefon: 0413-66300
E-post:
info@eslovsfhsk.se

Som fritidsledare har du många möjligheter till spännande arbete – av de som har fått examen hos oss under de senaste åren arbetar majoriteten inom våra profileringar eller inom kommunernas traditionella fritidsverksamhet. Bredden på utbildningen gör att du som utbildad fritidsledare kan konkurrera inom många olika sektorer av arbetsmarknaden.

Vår tvååriga fritidsledarlinje har fritid och socialt arbete samt fritidsgårdsarbete som profilämnen. I utbildningen ingår också en veckolång studieresa utomlands sista terminen. Under resan gör vi en rad studiebesök som ligger i linje med vår profilering. De senaste tio åren har deltagarna haft möjligheter att bland annat besöka fängelser, behandlingshem, fritidsgårdar, institutioner för funktionsnedsättning i länder som Grekland, England, Irland och Turkiet.

 

Ansökan öppnar 1 februari 2019.