Barnskötarutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Eslövs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Vill du arbeta med barn i förskolan? På Eslövs folkhögskola kan du läsa till barnskötare och skaffa dig en bra grund för ett arbete med barn i de yngre åldrarna.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver ha en gymnasieexamen eller minst 2 års avklarade studier på gymnasienivå med minst betyget E i Sv 2, En 5 och Ma 1a eller motsvarande behörighet från folkhögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Terminsavgift: 1 200 kr/termin

Kontakt: Frida Fält

Telefon: 0413-66300

E-post:
info@eslovsfhsk.se

Barnskötarutbildningen är en yrkesutbildning på gymnasienivå. Efter genomförd kurs och godkänd praktik har du goda möjligheter att få ett arbete inom både fristående och kommunala förskolor. 

När du läser till barnskötare på Eslövs folkhögskola, får du praktiska och teoretiska kunskaper om hur barn utvecklas under åren innan de börjar skolan. Under kursen går vi igenom pedagogiska teorier så att du kan arbeta i förskolan och främja barns utveckling. Du får kunskap om förskolans läroplan som är integrerad i all undervisning. Du får också delta i övningar som rollspel och lekar, där barns utveckling och lärande är i fokus.

Exempel på kursinnehåll:

 • barns lärande och växande
 • skapande verksamhet
 • pedagogiskt arbete
 • utepedagogik
 • kommunikation
 • praktik – lärande i arbetslivet

Kursdeltagarna är med och planerar, genomför och analyserar de olika kursmomenten. Kursen genomsyras av ett yrkesetiskt och professionellt synsätt.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförd kurs och godkänd praktik kommer du att ha med dig en examen motsvarande gymnasiets barn- och fritidsprogram.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.eslovsfhsk.se/utbildningar/barnskotarutbildning/

Eslövs folkhögskola

Här får du plats att utvecklas!
Vi tror på att ett öppet klimat och en god sammanhållning skapar de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande. På Eslövs folkhögskola utgår vi från att alla har olika sätt att lära sig och anpassar undervisningen efter dina behov. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Eslövs folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Telefon: 0413-663 00
E-post: info@eslovsfhsk.se
Webbadress: http://www.eslovsfhsk.se/

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln