Låtskrivarlinjen

Ansök nu

Låtskrivarlinjen

Eslövs folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Vill du bli framtidens låtskrivare, men vet inte vart du ska börja? Hos oss ges du möjlighet att i samarbete med pedagoger, gästföreläsare och andra deltagare utveckla din röst som låtskrivare.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 1 maj 2022

Ansökan öppnar: 31 januari 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Förutom fullgjorda gymnasiestudier och ett brinnande intresse för musik vill vi att du är redo att ta nästa steg i din låtskrivarkarriär. Som sökande bjuds du in till skolan för audition och personlig intervju.

Kostnader: Terminsavgift: 1 200 kr/termin Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Frida Fält

Telefon: 0413-66300
E-post:
info@eslovsfhsk.se


OBS!
Ansökan öppnar
31 januari 2022

På Låtskrivarlinjen vägleder vi dina musikaliska idéer och gör dem till verklighet. Låtskrivarlinjen på Eslövs folkhögskola är en ettårig kurs som riktar sig till dig som är sångare/musiker eller producent och skriver egna låtar. Utbildningen ger dig verktyg att förverkliga dina idéer och att hitta en väg in i musikbranschen.

Efter ett år på Låtskrivarlinjen är du rustad att kasta dig ut i musikbranschen. Du har fått ta del av både teoretisk och praktisk kunskap och dessutom har du skaffat dig ett större nätverk och nya kontakter.

Tillsammans med aktiva låtskrivare får du grundläggande kunskaper i arrangering, komposition, ljudproduktion och textförfattande. Vi utgår från ditt eget uttryck och utforskar olika stilar, allt med fokus på din personliga utveckling somlåtskrivare.

Du fördjupar dig bland annat inom dessa områden:

  • Studio- och ljudproduktion
  • Arrangering och Komposition
  • Ensemble
  • Musikproduktion
  • Entreprenörskap
  • Textförfattande
  • Gästföreläsare

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.eslovsfhsk.se/utbildningar/latskrivarlinjen/