Musikallinjen

Profilkurs Eslövs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom teater, dans och sång? Här lär du dig hela processen från grunden.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att söka behöver du fullgjorda gymnasiestudier. Vi önskar att du är engagerad och vill utvecklas inom sång, teater, dans och konstnärligt skapande tillsammans med andra. Som sökande inbjuds du till en audition samt en personlig intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Terminsavgift: 1 200 kr/termin Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Kontakt: Ulrika Nero

Telefon: 0413-663 00

E-post:
u.nero@eslovsfhsk.se

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna dig två spännande terminen åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapane. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnen och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans och sång. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts och Attitude 69, en av Sveriges bästa dansskolor, där du som deltagare får möjlighet att träna.

Med hjälp av Lovewell-metoden, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Våra tidigare deltagare har gått vidare till skolor som Balettakademin och PAS men även till universitetsutbildningar inom projektledning och konstnärligt skapande och arbetar idag bland annat som artister, projektledare, programledare, komiker och scentekniker.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.eslovsfhsk.se/utbildningar/musikallinjen/

Fler kurser inom: Dans Musik Musikteater Teater Musikal

Eslövs folkhögskola

Här får du plats att utvecklas!
Vi tror på att ett öppet klimat och en god sammanhållning skapar de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande. På Eslövs folkhögskola utgår vi från att alla har olika sätt att lära sig och anpassar undervisningen efter dina behov. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Eslövs folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Telefon: 0413-663 00
E-post: info@eslovsfhsk.se
Webbadress: http://www.eslovsfhsk.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln