Hvilan Modern Dance Academy

Folkhögskolan Hvilan


Ansökan stängd

Hvilan Modern Dance Academy, en ettårig utbildning i balett och modern dans. Årets audition inför höstterminen har nu ägt rum och du är istället välkommen att söka nästkommande år.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Påbörjade studier på gymnasienivå eller motsvarande. Lämplighet för kursen styrkt genom vitsord, referenser och relevant erfarenhet är meriterande.

Kostnader: 1950 kr / läsår som täcker försäkring, kopiering, transport för friluftsdag, fika vid kursstart, advent, lucia, julavslutning, öppet hus, trädgårdsfest samt lunch vid skolavslutning. Kostnad för läromedel tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Karin Nedergaard

Telefon: 040-464400
E-post:
karin.nedergaard@hvilan.se

Kursen

Hvilan Modern Dance Academy är en ettårig utbildning på heltid i balett och modern dans. Utbildningens syfte är att förbereda dig för auditions till professionella dansutbildningar på högskolenivå och en efterföljande karriär som dansare. Du får daglig teknikträning i balett och modern dans på hög nivå. Du kommer att jobba med repertoar, improvisation, komposition, jazzdans, auditionträning och stretching. Du får även undervisning i anatomi och alternativa träningsmetoder i skadeförebyggande syfte.

Karin Nedergaard är din fasta pedagog, mentor och coach men under utbildningen kommer du även att ha ett antal gästpedagoger som själva är unga aktiva dansare.

Dansledare Karin Nedergaard

Karin Nedergaard har en 16 år lång karriär som dansare med hela världen som arbetsplats bakom sig. Karin är utbildad på Balettakademin i Stockholm, på London Contemporary Dance School och på Alvin Ailey American Dance Center i N.Y. Hon har undervisat och koreograferat i mer är 30 år och har kontakter till flera internationella dansutbildningar. I åtta år har Karin undervisat på gymnasie- och högskolenivå. De senaste två åren har Karin varit konstnärlig ledare av Modern Dance Pre Education i Malmö.

Audition

För att ansöka till kursen är du välkommen till dansaudition lör-sön 11-12 maj, kl. 10:15-15:30 båda dagarna. Du anmäler dig till audition genom att fylla i kursansökan. 

Anmälan till audition/länk till ansökan

Årets audition har nu redan ägt rum och du är istället välkommen att söka nästkommande år.

Antagningsbesked

Du får antagningsbesked till utbildningen per mail senast i mitten av augusti. 

Kursstart 

Kursen startar måndagen den 19/8 2019 med en introduktionsvecka.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och vidare möjligheter till professionella dansutbildningar på högskolenivå och/ eller en efterföljande karriär som dansare.