Allmän kurs Samhälle Beteendevetenskap med psykologi 1 år semidistans Lund

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Folkhögskolan Hvilan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

En utbildning som är högskoleförberedande, på semidistans i Lund, för dig som har minst 2 års studier på gymnasiet eller motsvarande och vill fördjupa dig inom beteendevetenskap med psykologi.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 2-3 år på gymnasiet eller motsvarande samt ca 1600 poäng eller motsvarande. Saknas detta finns möjlighet att söka till vår allmän kurs bas 1-3 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2022

Träffar:
195 obligatoriska träffar

Kostnader: 950:-/ läsår. Kostnad för läromedel tillkommer.

Kontakt: Reception

Telefon: 040-464400

E-post:
info@hvilan.se

Har du 2 eller 3 års gymnasie-/folkhögskolestudier och ca 1600 poäng eller motsvarande kan du börja här och välja att inrikta och fördjupa dig inom beteendevetenskap och psykologi där du läser motsvarande grundläggande behörighet och särskilda behörigheter.

Folkbildning är mer än bara behörigheter och kunskaper. Här får du en bred allmänbildning så att du kan växa som människa under förutsättningar som är anpassade för dig. Möten mellan människor med olika bakgrunder är en naturlig och inspirerande vardag hos oss. Det är från dessa man lär sig om varandra, sig själv och utvecklas.

Självklart har vi praktiska inslag som temastudier, kulturaktiviteter, utflykter och studiebesök. En del av dessa aktiviteter görs gemensamt med våra studerande från vårt huvudsäte i Åkarp.

Vi jobbar i en studietakt anpassad för dig och dina förutsättningar där dina erfarenheter, kunskaper och behov ligger som grund. Du får stöd i att organisera och planera dina studier med möjlighet till studiecoachning i svenska, engelska och matematik för att du skall nå dina mål. 

Behörigheter

 • Sv 3
 • En 7
 • Ma 2a/b/c eller Ma 3b/c
 • Nk 2
 • Sh 2
 • Hi 2a
 • Psy 1/2a

IT-utrustning

Du behöver på egen hand ha tillgång till dator inkl. webbkamera och mikrofon samt en stabil Internetförbindelse för att kunna delta i utbildningen.

Obligatorisk närvaro
Utöver ordinarie utbildningstid ingår Öppet hus en lördag under vårterminen som ger kompensationsledighet.

Med reservation för att
Utbildningsinnehåll och kursplaner kan förändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid bl.a. lågt antal sökande, akuta omständigheter eller liknande. Sökande meddelas via e-post.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att läsa vidare på universitet, högskola, yrkeshögskola eller på våra yrkes- och kulturutbildningar.

Folkhögskolan Hvilan

Folkhögskolan har funnits med ett tag, ända sedan 1868, och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Folkhögskolan är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp som ligger emellan Malmö och Lund. Våra idag ca 530 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Folkhögskolan Hvilan
Lundavägen 68
232 52 Åkarp

Besöksadress: Lundavägen 68

Telefon: 040-46 44 00
E-post: info@hvilan.se
Webbadress: https://hvilan.se/