Hvilan Modern Dance Academy 1 år

Profilkurs, Yrkesutbildning Folkhögskolan Hvilan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En utbildning för dig i balett och modern dans som förbereder dig för auditions till professionella dansutbildningar på högskolenivå och en efterföljande karriär som dansare.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Påbörjade studier på gymnasienivå eller motsvarande. Lämplighet för kursen styrkt genom vitsord, referenser och relevant erfarenhet är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2022

Kostnader: 1950 kr / läsår. Kostnad för läromedel tillkommer.

Kontakt: Karin Nedergaard

Telefon: 040-464400

E-post:
karin.nedergaard@hvilan.se

Hvilan Modern Dance Academy är en ettårig utbildning i balett och modern dans som förbereder våra studerande för auditions till professionella dansutbildningar på högskolenivå och en efterföljande karriär som dansare. Karin Nedergaard är vår fasta danspedagog, mentor och coach. Utbildningen välkomnar varje läsår ett antal gästpedagoger som själva är unga aktiva dansare. Utbildningen har ett nära samarbete med Skånes Dansteater – Sveriges enda fristående danskompani.Du får daglig teknikträning i balett och modern dans på hög nivå. Du kommer att jobba med repertoar, improvisation, komposition, jazzdans, auditionträning och stretching. Du får även undervisning i anatomi och alternativa träningsmetoder i skadeförebyggande syfte.

Läs mer i vår kurskatalog.

Dansledare Karin Nedergaard

Karin Nedergaard har en 16 år lång karriär som dansare med hela världen som arbetsplats bakom sig. Karin är utbildad på Balettakademin i Stockholm, på London Contemporary Dance School och på Alvin Ailey American Dance Center i N.Y. Hon har undervisat och koreograferat i mer är 30 år och har kontakter till flera internationella dansutbildningar. I åtta år har Karin undervisat på gymnasie- och högskolenivå. De senaste två åren har Karin varit konstnärlig ledare av Modern Dance Pre Education i Malmö.

Skugga en dansare

Under veckorna 6–7, 9–10 och 12 får du chansen att följa våra dansare på Hvilan Modern Dance Academy under en dag. Upplev stämningen på skolan, dansa med oss och träffa vår danspedagog Karin. Välkommen till en dag då du får veta allt om vår dansutbildning!

Anmäl ditt intresse till:
karin.nedergaard@hvilan.se

Audition 

Audition 1, lördag 26 mars på plats i våra lokaler i Åkarp.  Lokalerna är öppna för uppvärmning kl 10:30 och vi startar kl. 11:00. Audition omfattar balettklass, modernklass, improvisation och eget solo. Meddela gärna att du kommer till karin.nedergaard@hvilan.se

Obligatorisk närvaro
Utöver ordinarie utbildningstid ingår Öppet hus en lördag under vårterminen som ger kompensationsledighet
Med reservation för att
Utbildningsinnehåll och kursplaner kan förändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid bl.a. lågt antal sökande, akuta omständigheter eller liknande. Sökande meddelas via e-post

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och vidare möjligheter till professionella dansutbildningar på högskolenivå och/ eller en efterföljande karriär som dansare.

Fler kurser inom: Dans Balett Modern dans

Folkhögskolan Hvilan

Folkhögskolan har funnits med ett tag, ända sedan 1868, och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Folkhögskolan är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp som ligger emellan Malmö och Lund. Våra idag ca 530 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Folkhögskolan Hvilan
Lundavägen 68
232 52 Åkarp

Besöksadress: Lundavägen 68

Telefon: 040-46 44 00
E-post: info@hvilan.se
Webbadress: https://hvilan.se/