Att skriva en bok (sakprosa)

Fridhems folkhögskola


Ansökan stängd
Många drömmer om att skriva en bok, några gör det också, får den utgiven och läst. Den här kursen vänder sig till dig som har en idé, kanske samlat material men vet inte hur du ska börja.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5100 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2019 - 9 aug 2019

Kontakt:

Telefon:
E-post:

Många drömmer om att skriva en bok, några gör det också, får den utgiven och läst. Den här kursen vänder sig till dig som har en idé, kanske samlat material men inte kommit i gång, vet inte hur du ska börja. Kanske har du kommit en bit på vägen men är osäker på fortsättningen.

 Kursledaren Anders Sundelin tar kontakt med deltagarna redan före kursstarten, diskuterar idé och upplägg. Under kursveckan arbetar du med boken, får synpunkter på det skrivna. Avbrott görs för samtal kring sådant som research, språk och stil, scenbyggen och berättarperspektiv, svårigheten att hantera större textmängder, säkert någon praktisk övning. Deltagarna får hjälp att orientera sig i förlagsvärlden.

Kursledare är Anders Sundelin, reporter och författare till drygt femton böcker, utgivna på både stora och mindre förlag, bland dem När knarket kom till stan, Fallet Wennerström, Konsten att berätta en historia och Den Magiska Cirkeln. Reportage. Att få fakta att dansa handlar om att berätta historier hämtade ur verkligheten. Hans senaste bok, Särlingar, finns enbart som e-bok.