Allmän kurs med inriktning Projektledning

Ansök nu

Allmän kurs med inriktning Projektledning

Fridhems folkhögskola


Ansök nu

Vill du ta reda på hur du kan skapa och leda olika former av projekt? Kanske sitter du på en massa idéer och events som du skulle vilja uppfylla? 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år Möjlighet att gå mer än ett år finns.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju på skolan

Kostnader: Materialkostnad 2000 kr/term. Övriga terminskostnader 1100 kr/termin. Där ingår: kopior/utskrifter, 100 utskrifter, gemensamma måltider under startveckan, maten på de olika festerna, avslutningslunchen och för- och eftermiddagskaffe mån-fred.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 17 dec 2021

Kontakt:
Anders Clevestad

Telefon:
E-post:
andersa.clevestad@fridhemsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Vill du ta reda på hur du kan skapa och leda olika former av projekt? Kanske sitter du på en massa idéer och events som du skulle vilja uppfylla? Kanske är du den i familjen eller kompisgänget som brukar planera aktiviteter och få saker att hända?

Som deltagare på den här inriktningen kommer du att lära dig att planera, genomföra och utvärdera olika projekt på ett strukturerat och effektivt sätt. Du kommer också att utveckla ditt ledarskap eftersom en central del av projektledning handlar om att leda både sig själv och andra. Termin 2 planerar och genomför du dessutom ett eget projekt som du själv väljer utifrån dina egna intresseområden.

Du behöver inte ha några förkunskaper kring projektledning för att söka hit, men du bör ha en nyfikenhet och ett driv att vilja lära dig nya saker.

Om inriktningen

På allmän kurs - inriktning projektledning är målet att:

  • Ge dig praktiska och enkla metoder för att du ska kunna driva projekt eller för att använda projektarbetsformen i ditt arbete eller i dina studier
  • Ge dig kunskaper om projektorganisationens roller, samspel och ansvarsfördelning
  • Ge dig grundkunskaper inom marknadsföring och kommunikation
  • Stärka din roll som projektledare
    Vi arbetar med estetiska lärprocesser och praktiska ledarkunskaper inom olika projekt/event. Teori varvas med praktik. Under kursens gång kommer du att komma i kontakt med allt från drama, litteratur i ledarskap, planering och kommunikation.
    Oavsett vilka val du än kommer att göra i framtiden kommer du ha stor användningen av de verktyg som du lär dig på inriktning projektledning.  Varmt välkommen med din ansökan!

LÄRARE

Kontaktlärare: anders.clevestad@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor: lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se