Att skriva krönikor och kåserier

Ansökan stängd

Att skriva krönikor och kåserier

Fridhems folkhögskola

Ansökan stängd

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt!

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 jul 2021 - 23 jul 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi , Kåseri

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt! Hur skriver man kort och effektivt så att texten blir lätt att ta till sig, men samtidigt tankeväckande och svår att glömma? Det ska vi träna på.

Med enkla skrivövningar får vi fart på kreativiteten och idéerna. Korta snabba övningar varvas med längre tid för eget skrivande. I grupp läser vi varandras texter, diskuterar dem och ger feedback. Du får verktyg för att hantera dina texter och hjälp att hitta fram till din egen stil och språk. Vi diskuterar vad som gör en krönika eller ett kåseri läsvärt och intressant. Hur fångar vi läsaren? Vad är roligt? Hur skriver man personligt utan att bli privat? Vi studerar nya och gamla skribenter och lär oss vilka tekniker våra förebilder använder.

När veckan är slut har du förhoppningsvis skrivit flera spännande texter och har idéer och verktyg för många fler.

Kursen vänder sig till dig som vill öva på att skriva intressanta texter, oavsett om de är för en tidning, ett föreningsblad, kortare anföranden, en egen blogg eller kanske för vännerna på Facebook.

Kursledare är Olle Svalander, författare, journalist och bloggare. Han har skrivit och publicerat ett flertal romaner och faktaböcker och skrivit krönikor i Metro och ett flertal dagstidningar. Han har under fem år arbetat som lärare i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola.