Collage

Ansökan stängd

Det handlar om att fördjupa dina idéer och att lära dig att använda ditt material för att på bästa sätt ge ditt budskap ett uttryck.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi. Materialkostnad tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 jul 2021 - 23 jul 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Ett collage börjar ofta som en spontan lek med olika bildfragment, mönster eller texter. Möjligheterna är oändliga i det pussel av färger och former man valt att arbeta med vare sig man vill uttrycka sig abstrakt eller figurativt.

Vi kommer att utveckla våra pussel till medvetna kompositioner, genom att lära oss att lägga till eller ta bort – förstärka eller förenkla, för att bäst kunna tydliggöra våra intentioner.

Generellt sett kan man använda de flesta material i ett collage, men vi kommer att i huvudsak arbeta med papper – alla typer av papper vi har lust att använda: dagstidning-ar, modemagasin, gamla brev, silkespapper, wellpapp etc.

Vi kommer också att gå in på bildkomposition, färg och mönsterkombinationer, kontrastverkan mellan olika papperstyper, samt format: hur en liten bild förändras då den arbetas om i ett större format. Kursens mål är att du ska lära dig att med så enkla medel som att klippa och klistra kan skapa din egen bildvärld.

Kursledare är Gunilla Lervik Cutileiro, konstnär och koreograf. Hon har varit verksam som koreograf i Stockholm och Strasbourg fram till 1981 då hon flyttade till Lissabon, där hon senare gick femårig utbildning i måleri och teckning vid konstskolan Arte Ilimitada. Hon har varit verksam som illustratör och konstnär i Portu-gal och är sedan 2006 bosatt i Sverige där hon fortsatt sitt arbete.