Digital naturfotografering - steg 2

Ansökan stängd

Digital naturfotografering - steg 2

Fridhems folkhögskola

Ansökan stängd

För dig som gått introduktionskursen alternativ har mycket goda kunskaper inom digital kamera och bild, färgrymd, kalibrering och filformat. Goda fotografiska kunskaper och datorvana krävs.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jul 2021 - 16 jul 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Steg 2 – i naturen och ba‌kom kameran. På denna kurs läggs stor vikt på att bemästra de nya digitala redskapen, såväl kameran som datorn. Kursen kommer inte bara att frossa i de tekniska finesserna utan också stimulera den personliga kreativiteten och utveckla den individuella bildsynen. Vi jobbar i programmet Photoshop.

 Kursledare är Jan Pedersen, som i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka även lett naturfotoresor och workshops för Wild Nature som han var med att starta. Han har ett förflutet som mångårig bildredaktör och delägare av en bildbyrå och är i dag en premierad och publicerad fotograf med många internationella meriter

Han anlitas också flitigt som föredragshållare på fotofestivaler och en bred publik och är även en mycket efterfrågad kursledare.

Totalt har han publicerat 14 böcker och hans sjungande bok gelsång är Sveriges mest sålda naturbok någonsin

Hemsida: www.janpedersen.se