Digital naturfotografering - steg 3

Ansökan stängd

Digital naturfotografering - steg 3

Fridhems folkhögskola

Ansökan stängd
Denna kurs är en vidareutveckling av Digital naturfotografering Steg 2 och du får fördjupa dig i de tekniker som lärs ut på denna.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 jul 2021 - 23 jul 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Kursen vänder sig i första hand till de elever som har gått Jan Pedersens kurser steg 2 eller har motsvarande kunskaper i bildbehandling. På denna kurs krävs mycket arbete på egen hand och det är viktigt att tekniska och fotografiska färdigheter finns på en erfaren och aktiv nivå så man på egen hand kan redigera bilder och följa vidare instruktioner i Photoshop.

Kursens tema är konstfoto möter naturfoto i nära bilder. Under veckan arbetar vi med smala motiv där tekniker försöker att spränga gränserna för det strikt illustrativa för att skapa bilder som bygger på fantasi och känsla. Vi kommer att arbeta mycket medvetet med ljus, multiexponeringar, monokroma och svartvita tekniker, men även med medveten färghantering.

Kursledare är Jan Pedersen, som i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka även lett naturfotoresor och workshops för Wild Nature som han var med att starta.

Hemsida: www.janpedersen.se