Digital naturfotografering - Steg 4 v 32

Ansökan stängd

Digital naturfotografering - Steg 4 v 32

Fridhems folkhögskola

Ansökan stängd

Denna kurs är en vidareutveckling av Digital naturfotografering Steg 3 och du får fördjupa dig i de tekniker som lärs ut på denna.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 9 aug 2021 - 13 aug 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Konstnärligt foto , Digitalt , Naturfoto

Denna kurs vänder sig i första hand till de elever som har gått Jan Pedersens steg 3 eller 4-kurser. De har företräde till kursen eftersom det krävs mycket arbete på egen hand och alla tekniska och fotografiska färdigheter bygger på erfarenheter från tidigare kurser.

Kursens tema är landskapsfotografering. Under veckan arbetar vi med motiv och tekniker där vi försöker att förfina den traditionella landskapsfotograferingen och vi arbetar medvetet med att visualisera bilden innan exponeringen. Jakten efter det rätta ljuset styr hela veckans fotografering och du lär dig spännande tekniker som ”ljusbracketing” där vi arbetar med seperata ljuslager genom bilden, för att därefter blända ihop dessa med avancerade masktekniker i Photoshop. Vi arbetar likaså med skärpa. Dessutom kommer vi att spränga gränserna för normala bilder med uttryck som bygger mera på fantasi och känsla.

Kursledare är Jan Pedersen, som i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan mer än två decennier tillbaka även lett naturfotoresor och fotoworkshops. Jan är en uppskattad och rutinerad lärare med många återkommande deltagare.