Fritt broderi och konsten att skapa BILD

Ansök nu

Fritt broderi och konsten att skapa BILD

Fridhems folkhögskola


Ansök nu
I denna kurs vill vi försöka kombinera broderi och akvarell. Vi jobbar först med akvarellfärger, olika papper och penslar. Därefter översätter vi idéer och skisser till fritt skapande broderi.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi. Materialkostnad tillkommer

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jul 2021 - 16 jul 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Fritt broderi är precis så som det låter: fritt, kreativt och t.o.m. befriande. En underbar väg in i det egna skapandet, men för att skapa en intressant bild, att iscensätta en bildidé, då räcker det inte alltid med att kunna olika stygn.

Komposition, färg och form är grundläggande färdigheter och en ovärderlig hjälp i allt fritt skapande, oavsett teknik.

I denna kurs vill vi försöka kombinera våra olika kunskaper och tillsammans ge en dynamisk bredd åt den svåra konsten att bygga bilder.

Vi jobbar först med akvarellfärger, olika papper och penslar. Därefter översätter vi idéer och skisser till fritt skapande broderi.

Akvarellmåleriets snabba spontana omedelbarhet i kombination med broderiets långsamma, meditativa skapande låter för oss som en fantastisk kombination.

Kursen är öppen för alla, men det är en fördel med en viss vana vid nål och tråd.

Kursledare är Henriette Ousbäck och Ria Roes.

Henriette Ousbäck, utbildad på Konstindustriskolan, numera HDK, i Göteborg, textila linjen och har ända sedan mitten av 70-talet arbetat med broderi som konstform. Henriette arbetar med utställningar, uppdrag och med pedagogisk verksamhet. Har senast ställt ut i somras på Galleri 1 i Bollerup och alldeles nyss på Nääs konsthantverk utanför Göteborg. Läs mer på henrietteousback.com

Ria Roes, konstnär utbildad vid De Vrije Akademie Den Haag i Holland. Hon är aktiv konstnär och utställare och har mångårig erfarenhet som bildpedagog, bland annat från de uppskattade kurser hon har hållit på Capellagården (Carl Malmstens skola på Öland), i Provence, på Lofoten samt vid Gerlesborgsskolan tillsammans med Arne Isacsson.