Från rädsla till kärlek - konsten att hitta sitt sanna jag!

Ansökan stängd

Från rädsla till kärlek - konsten att hitta sitt sanna jag!

Fridhems folkhögskola

Ansökan stängd

På den här kursen får du teoretiska kunskaper om hur vi fungerar på insidan, men du får framförallt göra en mängd praktiska övningar som hjälper dig att få kontakt med ditt sanna jag.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 5200 kr för kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 9 aug 2021 - 13 aug 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


I dagens samhälle är de allra flesta människor identifierade med det som man ofta kallar egojaget - en struktur där tankar och känslor av rädsla, oro, stress, avundsjuka, känslor av mindervärde, självkritik etc dominerar. Vi har alla hittat strategier för att hantera dessa oönskade känslor (arbete, träning, sex, alkohol), men det är tyvärr tillfälliga lösningar som inte hjälper oss i längden.

Ironiskt nog finns det stöd vi söker inom oss i det som ofta kallas det sanna jaget - en fantastisk samling resurser som vi har haft med oss ända sedan vi föddes - kärlek, livsglädje, empati, nyfikenhet, sanning, styrka etc. Hemligheten att återetablera kontakten med vårt sanna jag och våra inre resurser. 

På den här kursen får du teoretiska kunskaper om hur vi fungerar på insidan, men du får framför allt göra en mängd praktiska övningar som hjälper dig att få kontakt med ditt sanna jag, som kan ta oss från ett liv präglat av rädsla och överlevnad till ett liv som präglas av äkta liv och kärlek. Och du får verktygen för att göra det!

Kursledare är Gregor Bergman - som sedan flera år håller kurser i scenisk sångimprovisation på Fridhem - är en 54-årig pianist, improvisatör och utbildad zencoach. I kursen ingår också en 20 min zencoachning med Gregor.